Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Vetlandaborna älskar pizza

Pizzastaden Vetlanda? Absolut! I alla fall om du frågar flera av kommunens pizzerior.

En pizzabagare håller i en pizza.

Issa Daoud, en av ägarna till Pizzeria Arena, visar upp en italiensk pizza som är en spännande nyhet på deras meny.

I centrala Vetlanda, ett stenkast från viadukten längs Torngatan, hittar du Pizzeria Arena. Här bakas det pizza dagarna i ända. På menyn finns traditionella pizzor i alla smaker, sallader och kebab.

Ägarna till Pizzeria Arena kan garantera att Vetlandaborna gillar pizza.

– I genomsnitt säljer vi 300 till 400 maträtter om dagen, Vetlandaborna älskar verkligen pizza. Den som säljer absolut bäst är den klassiska kebabpizzan, säger Rabih Daoud, en av Pizzeria Arenas ägare.

Sedan en tid tillbaka har pizzerian en del nytt på menyn, som italiensk pizza och desserten quella som båda tagit Vetlandaborna med storm.

– Vi säljer väldigt mycket italiensk pizza och quella just nu. Jag tror att många vill testa något annat än de klassiska pizzorna, säger Rabih Daoud.

Tony Habib, en av Pizzeria Arenas ägare är den som ligger bakom idén att införa italiensk pizza på menyn.

– Jag grundade bolaget Congelato i Nässjö. När jag utbildade mig till gelatomästare bodde jag i Italien och det var där som mitt intresse för den italienska pizzan växte, berättar han.

Skillnaden mot den vanliga pizzan är degen och ingredienserna.

– Det är helt andra råvaror och smakkombinationer. Den italienska pizzan handlar mer om smakupplevelse än mängden mat, säger Tony Habib.

Husmanskost

På Stationsgatan 3 i Ekenässjön ligger Pizzeria och Restaurang Napoli. Här finns både pizza och husmanskost. På menyn för dagens lunch hittar du bland annat raggmunk, panerad rödspätta, fläskytterfilé och schnitzel. De har allt från en klassisk Vesuvio till Ekenäs special som toppas med tomat, ost, fläskfilé, bacon, räkor, champinjoner och lök. De erbjuder även veganska och glutenfria alternativ.

En pizzabagare håller i en sallad.

Vitala Restaurang och Pizzeria.

Livemusik

På klassisk pizzeriamark längs Vitalagatan i Vetlanda ligger Vitala Restaurang och Pizzeria, som bara funnits i tre månader. Här kan du äta allt från klassiska pizzor till hamburgare, sallad, souvlaki och husmanskost. Pizzerian drivs av Luqman Bibu och hans bror. De har tagit över lokalerna efter det som en gång var Pizzeria Victoria. Trots att de är relativt nystartade säljer de redan mycket pizza.

– Vetlandaborna gillar verkligen pizza. Det vi säljer absolut mest av är Batman och kebabpizza, berättar Luqman.

Bröderna har många planer för restaurangen och längre fram är tanken att de ska arrangera kvällar med livemusik. De planerar också att ansöka om alkoholtillstånd.

En pizzabagare på Hasses håller upp en pizza.

Hasses Gatukök och Pizzeria.

Uteservering

Tvärs över vägen från Kvarndammen hittar du Hasses Gatukök och Pizzeria, som hela tiden växer så det knakar.

Här finns fler än 50 rätter att välja bland. Det är inte bara pizza som serveras på Hasses utan även sallader, korv och hamburgare. På sommaren kan du sitta på uteserveringen och äta din mat i solen med utsikt över dammen. Ät en god kebabrulle eller testa någon av Hasses specialare som Nydala racing med tomat, ost, champinjoner, lök, paprika, sparris, ananas, kebabkött och bearnaisesås.

En pizzabagare håller upp en pizza.

Pizzeria Venezia.

Stort utbud

I Korsberga ligger Pizzeria Venezia. Här finns ett stort utbud av pizzor men också sallader och dagens rätt. Du kan välja att sitta inne och äta eller ute på deras uteservering.

En man håller fram en pizzakartong.

Pizzeria Adonis.

Något för alla smaker

I hockeynästet Landsbro ligger Pizzeria Adonis. Här finns pizzor för alla smaker. För den som inte är sugen på pizza finns flera olika sallader, hamburgare och kebab.

En man ska precis sätta in en pizza i en ugn.

Vetlanda Pizzeria.

Nutellapizza

På Storgatan ligger Vetlanda Pizzeria. Här finns massor med smarriga pizzor att testa. För den sötsugna finns Nutellapizzan med jordgubbar, vit choklad och banan. Varför inte testa pizzan Favoriten med oxfilé, kyckling, mozzarella, lök, champinjoner och bearnaisesås. På menyn finns även flera vegetariska och veganska alternativ. På sommaren kan du slå dig ner på uteserveringen och äta din lunch till fågelkvitter och med en vacker utsikt över Apoteksparken.

Ny pizzeria

I lokaler som angränsar till Sibylla finns planerna för en ny pizzeria med namnet Amore. Pizzerian är just nu under uppbyggnad.

Pizza på menyn

I Vetlanda kommun finns många andra restauranger och flera av dem har också olika typer av pizza på menyn.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer