Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Vetlanda får nöjes­center i Gallerian

Till hösten öppnar en ny, unik mötesplats i Vetlanda och det är det nystartade bolaget Nöjet i Vetlanda AB som ligger bakom satsningen. I det nya nöjescentret kan besökarna bland annat äta en god matbit, spela shuffleboard eller lyssna till härlig musik.

Torgny Palmberg och Bobo Norrlin.

Torgny Palmberg och Bobo Norrlin hoppas att nöjescentret ska bli en mötesplats där folk vill samlas.

I oktober öppnar det nya nöjescentret i Gallerian i Vetlanda, en mötesplats där alla kan samlas oavsett ålder. Här blir det restaurang, bar, en stor scen som kan användas vid olika event, en uteservering och en hel avdelning för den spelsugne med både spelmaskiner, shuffleboards och dart. Tanken är att lokalen ska användas till allt från barnkalas till pubkvällar och konferenser. Bowlinghallen som ligger i samma lokaler ska dessutom få sig en uppfräschning.

Det är Torgny Palmberg, Bobo Norrlin, Tomas Carlström och Anton Carlström som ligger bakom den stora satsningen. De har alla känt varandra länge och haft planer på att göra något tillsammans i flera år.

– Vi tittar alltid på vilka möjligheter det finns och vi ser att det finns ett stort behov av detta i Vetlanda, det finns ingen liknande mötesplats här sedan innan. Vi vill ha en plats där alla kan samlas. Det ska finnas något för alla helt enkelt. Lokalen byggs så att vi smidigt kan ställa om från nattklubb till barnkalas eller standup-show, säger Bobo Norrlin.

Uteservering

I lokalerna låg tidigare Gina Tricot och Establo herr. Nu kommer ytorna anpassas av fastighetsägaren Emilshus, som gjort satsningen möjlig.

– De nappade på vår idé och det är mycket tack vare dem som vi faktiskt kan göra detta, säger Anton Carlström.

I lokalen på drygt 2 000 kvadratmeter finns det plats för 500 personer. Snart påbörjas bygget av en uteservering som kommer ligga ut mot Bangårdsgatan.

– Parkeringsgaragets ramp blir själva taket, så besökarna kan sitta här ute även om det regnar och njuta av kvällssolen. Det kommer bli cirka 150 platser här ute, säger Bobo.

Satsningen innebär även fler jobb och det handlar om tio tjänster till att börja med. Just nu söker de efter en kock till restaurangen.

Höga förhoppningar

De har alla höga förhoppningar och hoppas att det ska bli ett ställe som Vetlandaborna vill besöka.

– Vi hoppas att det blir en plats där alla trivs, ett inneställe som alla vill gå till, säger Torgny Palmberg.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer