Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

VetlandaFesten flyttas fram till augusti

Nu är det bestämt att VetlandaFesten flyttas från den sista helgen i maj till den 15–16 augusti. Skälet är det beslut som finns om begränsning av folksamlingar till följd av coronapandemin.

VetlandaFesten flyttas fram.

Nu är det bestämt att VetlandaFesten flyttas från den sista helgen i maj till den 15–16 augusti.

– Det verkar utsiktslöst att beslutet om begränsning av folksamlingar skulle vara upphävt till slutet av maj. Många andra stora arrangemang under försommaren har ställts in, exempelvis Vätternrundan i mitten av juni, så vi väljer att flytta fram VetlandaFesten, säger kultur- och fritidschef Stewe Jonsson.

Även andra stora evenemang, exempelvis Stockholm Marathon, som skulle pågått under samma helg som VetlandaFesten har flyttats till hösten.

I dagsläget är det oklart hur upplägget kommer att se ut.

– Det vi vet är att Lena Philipsson kan komma till Vetlanda den helgen. Men hur upplägget totalt sett ska se ut är inte klart, det återkommer vi med när vi fått svar från övriga deltagare, säger Stewe Jonsson.

Jönköpings länsfinal av P4 Nästa kommer inte att kunna hållas under VetlandaFesten i augusti.

Det blir tyvärr för tätt inpå riksfinalen i Västerås den 12 september, juryn hinner inte välja ut en vinnare så snabbt, säger Stefan Lundin som är producent för P4 Nästa.

När länsfinalen istället kommer hållas är inte bestämt än.

– Det är något vi kommer ta ett beslut om inom kort, säger Stefan Lundin.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer