Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Vetlanda­musiker rockar på hemma­plan

Instrumenten är fortfarande ljumna efter fem fartfyllda föreställningar på Jönköpings Teater. Nu kommer rockföreställningen Hits & Historier 64-66 till Vetlanda för att lyfta taket i Withalasalen. Att halva ensemblen är Vetlandamusiker tror gänget ger extra krydda till den lokala publiken.

Rockföreställningen Hits & Historier på Jönköpings Teater rockar loss.

Rockföreställningen Hits & Historier kommer till Vetlanda.

I februari 1964 uppträder The Beatles inför amerikansk publik för första gången. Resten är som man säger, historia. Men historien är även inledningen på 60-talsföreställningen Hits & Historier 64-66. En föreställning med musik och berättelser om hur den brittiska rockvågen sköljde in över Amerika, blandade upp allt som tidigare varit och lade grunden till dagens pop- och rockmusik.

Musikerna i bandet Adopted Steak från Vetlanda blev förra hösten kontaktade av producenten och artisten Daniel Brunskog. Han hade hört bandet spela och ville absolut ha med dem i sitt nya projekt.

–Vi blev självklart glada över att få förfrågan och tyckte det skulle vara både spännande och utmanande. Musiken och inramningen var ju lite annorlunda från det vi sysslat med tidigare, säger trummisen Martin Hallman.

Ensemblen består av tio musiker och hälften är alltså från Vetlanda. Gitarristerna Robert Sjöberg och Rickard Swahn, basisten Morgan Näätsaari, keyboardisten och körsångaren Henrik Bach samt trumslagare Martin Hallman.

Föreställningen som kommer att gå av stapeln i Withalasalen den 8 februari 2020 innehåller bland annat musik av Beatles, Beach Boys, Bob Dylan, Supremes, Rolling Stones, The Kinks och Aretha Franklin. Rock, pop och soul mixas tillsammans med anekdoter och spännande historier från då det begav sig.

–Vi fick en otrolig respons från publiken i Jönköping, både de som upplevde 60-talet som unga men också alla som är intresserade av musik. Det ska bli riktigt roligt att få spela på hemmaplan. Men den som vill rocka med oss den här kvällen får skynda sig, biljettförsäljningen har gått över förväntan och det är inte många platser kvar, avslutar en nöjd Martin Hallman.

Säkra dina biljetter härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer