Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Vetlanda Racketklubb bygger ut

Under onsdagen beslutade kommunfullmäktige att bevilja det lån på 5,5 miljoner kronor som Vetlanda Racketklubb ansökt om. Nu står det alltså klart att Vetlanda Racketklubb kan bygga ut sin befintliga anläggning och att Vetlandaborna kan utöva ännu mer racketsporter.

Tomas Carlsson med racketar

Vetlanda Racketklubbs ordförande Tomas Carlsson är glad att nu kunna bygga ut.

– Vi är trångbodda och vill utöka med fler sporter. Det blir padeltennis här i Vetlanda, en ny sport som vuxit jättemycket i Sverige de senaste åren och verkligen exploderat överallt. Kul att även Vetlandaborna får spela den här sporten, säger Tomas Carlsson.

Padeltennis är en blandning mellan tennis och squash där du spelar på en plan med nät men även använder väggarna i spelet.

En annan ny sport som också skapat stort intresse hos träningssugna Vetlandabor är pickleball. Sedan klubben startade med det för ett år sedan har behovet av utbyggnad vuxit. I pickleball spelar du på en badmintonbana med lågt nät och lite mindre racketar.

– Bollen är ungefär som en innebandyboll, så det går lite långsammare och det blir mycket spel som många tycker är kul, berättar Tomas.

– Både padeltennis och pickleball är sporter för alla. De är enklare även för de yngre att komma in i och kan vara en inkörsport till tennis, fortsätter han.

För att få plats med alla som är intresserade bygger Vetlanda Racketklubb nu ut, och Tomas Carlsson ser gärna att arbetet kan börja inom kort.

– Vi börjar bygga så snart som möjligt och hoppas bli klara till hösten, säger Tomas Carlsson som ser fram emot att fler ska kunna komma och träna.

”Två helt nya idrotter till Vetlanda”

Vetlanda kommuns kultur- och fritidschef Stewe Jonsson är positiv till racketklubbens utbyggnad.

– Satsningen på pickleball och padeltennis ger en större bredd bland våra racketsporter, det betyder ju egentligen att vi får två helt nya idrotter till Vetlanda. Sen vore det jättekul om även badmintonen fick lite ny fart, säger Stewe Jonsson.

Text

Text

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!