Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Vetlandarevyn flyttar ut på nätet

Minou före gryning- så heter Vetlandarevyns nya serie som startar den första advent. Varje helg fram till jul kan ni se ett helt nytt avsnitt.

Minou före gryning.

Marica Nietsch har rollen som Minou i serien Minou före gryning. Hon älskar imitationer och försöker i sin roll som Minou imitera Malou von Sivers.

På trettondagsafton varje år har Vetlandarevyn premiär, men grund av corona slocknade strålkastarnas sken och de blev tvungna att ställa in. Vetlandarevyn har länge haft som mål att synas mer på sociala medier och bestämde sig för att satsa på det digitala i år när den vanliga showen inte blev av.

– Vi vill slå oss ut på den digitala marknaden och nå en yngre målgrupp. Vi bestämde oss därför att göra en filmserie som vi kommer lägga ut på Youtube, berättar Jessica Lycker, som har gjort det mesta av arbetet bakom kameran.

– För oss som ideell förening är det viktigt att vi visar att det fortfarande händer något, säger Kajsa Danielsson.

Parodi

Minou före gryning är en parodi på tv-programmet Malou efter 10. I fyra avsnitt som alla har olika teman, blyghet, ilska, svartsjuka och mindfulness, kommer Minou träffa olika gäster. Minou spelas av Marica Nietsch.

– Jag älskar verkligen att göra imitationer så jag har övat mycket på att prata som Malou von Sivers. Det är en väldigt rolig roll att göra, berättar hon.

I varje avsnitt kommer Minou träffa gäster som alla är lite speciella.

– Ni kommer bland annat få träffa Torsten Tråk som är en karaktär som vi haft med i revyn innan, han ska prata om blyghet. Ni kommer också få träffa en person som har problem att hantera sin ilska och en mindfulness guru som visar lite märkliga övningar, berättar Marica.

– Även en lite annorlunda familjekonstellation som ska prata om svartsjuka, säger Jessica Lycker.

Mindfulness

En scen från avsnittet som handlar om mindfulness.

Improvisation

Serien spelades in på en dag och det mesta gjordes helt utan manus.

– Vi träffades en söndag och filmade alla scener. Vi hade inget manus, men en plan över vilka teman vi skulle ha med och ungefär hur det skulle utvecklas men det mesta var improvisation, berättar Kajsa Danielsson.

På söndag har det första avsnittet premiär.

– Vi hoppas såklart att alla ska tycka att det är roligt. Vår förhoppning är att detta ska bli bra så att vi kan göra samma sak igen, fast på scen, säger Marica.

Avsnitten ser ni alltså på söndag på Vetlandarevyns Youtube-kanal.länk till annan webbplats Här hittar ni också klipp från tidigare revyer.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer