Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Vetlandas 100-årsjubileum firas med färgstark bukett

På blomsterhandeln Gretas blommor i Vetlanda fick floristerna en idé om att skapa en blomsterbukett för att fira Vetlandas 100-årsjubileum. I valet av blommor tog de inspiration från Vetlandas färger.

Gretas blommor har tagit fram en bukett med blommor för att fira Vetlandas 100-årsjubileum.

Åsa Karlqvist, ägare av Gretas blommor, håller i Vetlandas 100-årsbukett.

VetlandaFesten skulle ha ägt rum i maj, och i samband med detta tänkte även blomsterhandeln Gretas blommor vara med och fira jubileet. Trots att VetlandaFesten blivit framflyttad ser de andra anledningar att fira.

– Jag tänker att buketten kommer att ändras med blomstersäsongen, i sommar kommer vi använda andra blommor än vi gjort nu, berättar Åsa Karlqvist, ägare av Gretas blommor. Det är kul om buketten förändras lite, så kan man köpa den flera gånger och buketten hålls levande.

Buketten kommer att säljas under våren, sommaren och hösten.

– Jag tycker att man ska ta tillvara på alla små glädjeämnen och fira lite hemma, säger Åsa. Man får helt enkelt skapa sin egen feststämning.

Buketten speglar Vetlanda, i allt från färgval till innehåll.

– Det är roliga färger att jobba med och vi har märkt att många tycker om mycket färg. Veteaxet är ju med, det är en symbol som används för lite, säger Åsa.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer