Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Vetlandas handelsplats ska bli mer attraktiv

En attraktiv och levande handelsplats där butikerna har en stark samverkan med varandra. Det är målet för år 2021.

Vetlandas handelsplats ska bli mer attraktiv

Nuvab startar nu ett projekt som ska ge handlarna i centrum verktygen att skapa bättre samverkan med varandra. Cecilia Hjort Athler hoppas att detta ska leda till att vi får en mer attraktiv handelsplats.

Det är Nuvab som tagit initiativ till ett projekt som syftar till att få fler att hitta till butikerna i Vetlanda. Målet är att det ska leda till en bättre samverkan mellan butikerna, till fler event och ett levande centrum. Projektet startar den 8 oktober med en kickoff med filmvisning och en föreläsning som ska inspirera deltagarna till samverkan och att utveckla nya idéer.

– Vi hoppas såklart att så många som möjligt vill vara med på detta och att företagen tar vara på den här chansen, säger näringslivsutvecklare Cecilia Hjort Athler på Nuvab.

Skapa samverkan

För att kunna genomföra projektet, som fått namnet Trender och stadskärneutveckling ur ett samverkansperspektiv, sökte Nuvab pengar från Leader Linné Småland.

– Vi sökte pengar tillsammans med Sävsjös näringslivsbolag SNAB och vi blev beviljade summan vi ansökte om. Tack vare det så kan vi satsa på vår handelsplats. Med detta ska vi ge butikerna verktygen att kunna skapa ett bra samarbete med varandra. Detta hoppas vi på sikt ska leda till att Vetlanda får en mer attraktiv stadskärna, säger Cecilia Hjort Athler.

Längre fram i projektet kommer 35 butiker erbjudas individuell coachning. Där kommer de få tips på hur de kommunicerar bättre med kunderna, vad de kan göra för att anpassa sig efter en föränderlig marknad och hjälp att skapa nya målsättningar.

– I januari ska vi träffa vissa av företagen för kreativa möten där vi pratar om vad vi kan göra tillsammans för att bli bättre och hur vi kan förbereda oss för morgondagens utmaningar. Vi kommer också titta på vilka trender som är på gång och göra en omvärldsanalys där vi tittar på hur andra städer gör för att skapa en levande handelsplats, säger Cecilia.

Förhoppningarna är att projektet ska leda till utveckling av Vetlandas handelscentrum.

– Vi vill ge handlarna verktygen att kunna göra sina idéer till verklighet, säger Cecilia.

Stora möjligheter

Projektet är en fortsättning på Handelskraft 1länk till annan webbplats där en studie gjordes för att ta reda vilka förutsättningar, möjligheter och hinder det finns för utvecklingen av handeln i Vetlanda.

– Studien visade att vi har en väldigt bra handel i dag men att det finns stora möjligheter till utveckling. För att vi ska komma framåt måste vi bli bättre på att skapa samarbeten med andra, ensam är inte stark, säger Cecilia Hjort Athler.

På vetlanda.se under näringsliv kan du läsa mer om näringslivet i kommunen.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer