Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Vetlandas InfoPoints laddar för säsongen

Vintern har varit väldigt lugn för flera av kommunens InfoPoints men nu laddar de upp för den kommande säsongen och hoppas att turisterna återvänder.

Hanna Adolfsson.

Hanna's i Björköby är ny InfoPoint och där kommer du alltså kunna få tips och råd om upplevelser i kommunen.

Vetlanda museum är ny InfoPoint och där är förberedelserna för sommaren i full gång. Museet har stängt just nu men det finns mycket spännande att se fram emot när portarna slås upp igen den 30 juni.

– Vi planerar för flera olika utställningar. Vi kommer också ha flera olika aktiviteter som konst, pyssel och slöjd. Under hösten blir det mycket fokus på Bilderbokens möjligheter som är ett projekt som ska ge alla förskolebarn och pedagoger tillgång till kulturupplevelser med normkritik och jämställdhet i fokus, säger museichef Åsa Stenström.

Åsa är mycket positiv till att Vetlanda museum blir InfoPoint.

– Museet är redan en mötesplats för väldigt många och turisterna hittar hit. Det är kul att vi får vara med och informera om hela kommunen, vi ser verkligen fram emot det, säger hon.

Satsar på take away

Även Hanna’s i Björköby är ny InfoPoint. Under säsongen kommer du alltså kunna hitta informationsmaterial om fler upplevelser i närområdet här och få tips och råd om andra ställen att besöka.

– Det ska bli jättekul och jag hoppas att fler kommer till Björköby, så att vi kan visa upp vad som finns här. Det är vanligt att folk hör av sig till oss när de ska till trakterna. Då brukar vi tipsa om vad man kan göra, säger Hanna Adolfsson.

Vintern för Hanna’s har varit väldigt annorlunda mot hur den brukar vara.

– Vi har haft öppet i restaurangen men endast för mindre sällskap och bokade besök. Eftersom få träffas i större grupper har vi inte haft så mycket catering. Vi har i stället satsat på take away. Vid Alla hjärtans dag har vi en avhämtningsmeny med tre rätter, berättar hon.

Till sommaren hoppas de kunna öppna upp för sina pubkvällar igen.

– Vi vågar inte planera för långt fram just nu, men vi hoppas såklart att vi kan ha öppet som vanligt. Vi kommer ha något sorts event utomhus i alla fall, men exakt vad det blir vet vi inte än, säger Hanna.

Ser fram emot våren

Stenbergabutiken har haft en relativt vanlig vinter men allt fler har valt att få sina matkassar hemkörda.
– Vi ser fram emot den kommande säsongen och hoppas att turisterna ska återvända, säger Birgitta Emilsson, en av butikens ägare.

Birgitta Emilsson.

Birgitta Emilsson, en av Stenbergabutikens ägare.

Längre säsong

Little rock lake zipline har vintern varit relativt lugn.

– Vi hade ett ganska bra år förra året. Vi tappade en del besökare under våren, men vår säsong blev förlängd och vi hade fler besökare under hösten än vad vi brukar, säger parkchef Peter Szabo.

Nu pågår förberedelserna inför våren när säsongen drar igång på riktigt.

– Just nu håller vi på med underhåll och förfinar de aktiviteter vi tog fram under förra året och försöker göra dem bättre. Vi hoppas på en lika bra säsong i år och att fler svenskar hittar hit. Vi vill gärna ha minst 6 000 zipande kunder.

I år satsar Little rock lake zipline på fika och take away.

– Vi erbjuder fika och grillpaket som kunderna kan ta med sig och äta ute i naturen, säger Peter.

Turistinformation

I Vetlanda kommun finns sju InfoPoints under 2021: Gamla mejeriet i Karlstorp, Little Rock Lake Zipline, Maxi Ica Stormarknad, Ramoa, Stenbergabutiken, Hanna’s i Björköby och Vetlanda museum. En InfoPoint är, kort beskrivet, ett besöksmål som hjälper till att förmedla turistinformation på uppdrag av kommunen.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer