Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Victoria öppnar nytt café i Rösa

Snart kan du fika i en lantlig miljö på Östergårds trädgårdscafé i Rösa, som öppnar lagom till mors dag. Här kan du äta våfflor eller hembakade bullar och njuta av de vackra omgivningarna.

Victoria Eringfeldt

Victoria Eringfeldt har länge drömt om att driva ett eget café och nu blir hennes dröm verklighet.

I Rösa en bit utanför Sjunnen infinner sig en avslappnad känsla. Här finns böljande ängar och skogen skymtar bakom fälten. Det är här på gården som Victoria Eringfeldt snart slår upp portarna till sitt café.

– Jag har tänkt på det här ett bra tag. Jag skulle egentligen ha öppnat redan förra året men så kom corona så jag valde att satsa på att öppna i år i stället, säger hon.

Det har varit mycket jobb sedan hon bestämde sig för att satsa på sin dröm.

– Vi behövde renovera byggnaden där själva caféet ska ligga, det gick knappt inte att gå in där innan. Men nu är allt klart, säger Victoria.

Drömde om att driva café

Hon har tidigare drivit två olika inredningsbutiker men har alltid haft en dröm om att driva ett eget café.

– Mina föräldrar hade ett glass- och våffelcafé när jag var liten och jag brukade jobba där på somrarna. Sen har jag alltid älskat att baka och det var något jag brukade göra tillsammans med min mormor, berättar hon.

På caféet ska det finnas hembakade kakor, bullar, mackor och våfflor. Lite senare planerar hon även att hålla öppet för soppkvällar. En del av råvarorna kommer hon plocka sin egen trädgård eller i skogen.

– Jag kommer använda ingredienser efter säsong och mycket ekologiskt. På sommaren blir det jordgubbar från min egen trädgård eller blåbär från skogen. Sen kommer jag köpa in mycket närodlade råvaror, berättar hon.

Sittplatser inomhus.

Sittplatser inomhus.

Njuta av lugnet

Här kan besökarna sitta inomhus i ett hus med röda knutar som byggdes på 1800-talet eller i det ombonade växthuset.

– Det kommer också finnas sittplatser utomhus runtom i trädgården. Jag vill att folk ska komma hit och njuta av lugnet och omgivningarna, säger Victoria.

I trädgården finns en sandlåda och en gungställning för de yngre besökarna. De kan också titta på gårdens kaniner.

Nu längtar Victoria efter att kunna öppna.

– Jag hoppas att folk hittar hit och att de trivs i miljön här ute. Jag vill att folk ska kunna komma hit och koppla av, avslutar Victoria.

Läs mer om Östergårds trädgårdscafé på vetlanda.se under mat och dryck.

Växthuset.

Gästerna kan fika i växthuset.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer