Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Tips!

Vill du arrangera ett evenemang?

Vetlanda kommun är höglandets centrum, vårt geografiska läge ger närhet för besökare och invånare. Att arrangera event och arrangemang i Vetlanda innebär att du hamnar nära till allt du behöver för att lyckas.

Vy över ett publikfyllt torg.

Var kan du vara?

Inomhus

Det finns ett stort antal lokaler att hyra i hela Vetlanda Kommun. Bestäm dig för hur många ni blir, vilken utrustning du behöver och var någonstans i kommunen du vill vara. Lokalerna hyrs ut av en förening, ett företag eller Vetlanda Kommun.

Utomhus

Planerar du en utomhusaktivitet? Det finns många fina platser i kommunen att arrangera sitt evenemang på. Tänk till om du behöver ha tillgång till toaletter, omklädningsrum och parkering. Kontakta oss när det gäller allmänna platser.

Scener

Det finns utomhusscener att hyra. Kontakta Vetlanda kommun för att göra en förfrågan eller boka scen eller samlingslokal Länk till annan webbplats.. Hör av dig till Vetlanda kommun om du vill veta mer, telefon 0383‑971 00 eller e-post kommun@vetlanda.se.

Idrott

Våra idrottsplatser, idrottshallar och arenor är perfekta att hyra till ditt evenemang. De flesta hyr du genom respektive förening, företag eller Vetlanda Kommun, behöver du hjälp hör av dig till oss.

Läs mer om anvisningar och riktlinjer vid användande av offentlig plats Pdf, 346 kB..

Vilka tillstånd behöver du?

När du bestämt dig för vad du vill göra är det dags att se över de tillstånd som krävs för ditt evenemang. Du kan få tips när du bokar via kultur- och fritidsförvaltningen.

Här finns de tillstånd och länkar till de tillstånd som kan krävas vid ett arrangemang. Exempelvis polistillstånd, alkoholtillstånd och lotteritillstånd. Även länkar till de eventuella lagar som ska följas exempelvis vid servering av mat. Här hittar du också kontaktuppgifter till berörd personal inom kommun och externa kommunalägda bolag.

Information till dig som arrangör för tillfälliga offentliga tillställningar Länk till annan webbplats..

För att ordna en offentlig sammankomst eller offentlig tillställning på allmän plats krävs att du söker tillstånd hos polisen.

Hos Polisen går att läsa information om vad som krävs för att få tillstånd till en offentlig tillställning Länk till annan webbplats..

Du kan också hitta information om vad som krävs för att få tillstånd till en offentlig samman­komst Länk till annan webbplats..

Se även till att du läser Vetlanda kommuns lokala ordningsföreskrifter Pdf, 3 MB..

Servering av mat och dryck kräver serverings­tillstånd och det kan du läsa mer om på Vetlanda kommuns sida Serverings­tillstånd Länk till annan webbplats..

Även lotterier behöver tillstånd. På Vetlanda kommuns hemsida kan du läsa mer om lotteri­tillstånd Länk till annan webbplats..

Sök ekonomisk hjälp

Här finns de kommunala bidrag du kan söka till ditt arrangemang.

Vilka bidrag finns att söka?

Läs mer om hur Vetlanda kommun stödjer förenings­livet genom att ge bidrag till olika typer av förenings­verksamhet Länk till annan webbplats..

Har du på frågor kring finansiering eller om du kan söka större ekonomiskt stöd från Vetlanda kommun eller via EU? Hör av dig till Vetlanda kommun via kommun@vetlanda.se eller på telefon 0383‑971 00, så hittar vi rätt väg tillsammans.

Marknadsföring

På vetlanda.se finns allt som händer i Vetlanda samlat. Tipsa redaktionen om ditt evenemang Länk till annan webbplats..

Från kommunens sida kan vi hjälpa dig med biljettförsäljning till ditt evenemang genom kontaktcenter.

Det finns tillfällen när Vetlanda kommun inleder samverkans­avtal med arrangörer, fråga oss gärna vilka kriterier vi ställer för medverkan.

Affischering

Affischering är naturligtvis också ett bra sätt att marknadsföra ditt arrangemang. Men tänk på att det finns regler att följa för affischering Pdf, 3 MB..

Det finns mer du kan göra för att marknadsföra ditt evenemang, hör av dig till kommun@vetlanda.se så stämmer vi av vad som kan passa bäst för just er. Du når oss även på telefon 0383‑971 00.

Kontakta oss

När du vill ha hjälp med att skapa ett evenemang, kan du kontakta oss på Vetlanda kommun. Det gör du smidigast genom att mejla till kommun@vetlanda.se eller ringa 0383‑971 00.

Du kan även gå in på kontaktcenter och prata med våra trevliga samhällsinformatörer. Kontaktcenter ligger på Storgatan 5B i Vetlanda.

Bra att veta

Här hittar du tips och kontaktuppgifter till företag som kan bidra med sin teknik eller kompetens vid ditt evenemang.

Transporter

Det kan finnas anledning att meddela kollektivtrafiken om du räknar med ett ökat resande under ditt arrangemang. Vid eventuella transporter av artister kan det vara en fördel att boka taxi. Har du planer att förflytta fler personer så är ett bussbolag rätt väg att gå. Kontakta någon av våra lokala leverantörer, exempelvis Taxi Touring Länk till annan webbplats. för taxitjänster eller BK Buss Länk till annan webbplats. för att boka en buss.

El

Tänk till var du behöver el och hur mycket. Det kan vara svårt att veta vad som krävs för respektive utrustning i form av ljud, ljus och övriga elmaskiner. Fråga leverantören vad som krävs. Det kan var bra att kontakta din elleverantör om du räknar med en ökad förbrukning under arrangemanget. Det lokala elnätet i Vetlanda drivs av Njudung Energi Länk till annan webbplats..

Scen

Hos kultur- och fritidsförvaltningen finns en enklare scen att låna. Du kan själv gå in och boka scenen på webben Länk till annan webbplats.. Alternativet är att kontakta våra lokala leverantörer av scenmoduler. Fundera på var scenen ska stå, hur många som ska vara på scenen samtidigt och vad som kommer att hända på scenen, innan du ringer. Teknikkompaniet och Vinalm Ljud och Teknik är två av våra lokala leverantörer.

Ljud och ljus

Det finns möjlighet att boka en ljudanläggning via kultur- och fritidsförvaltningen. Det är en enklare modell som fungerar vid tillfällen då publiken är uppmärksam och upp till ett 100-tal personer. Vid större arrangemang rekommen­derar vi dig att kontakta våra lokala leverantörer. De vet vad som krävs vid olika tillfällen och vid inomhus- och utomhus­aktiviteter. Teknikkompaniet och Vinalm Ljud och Teknik är två av Vetlanda kommuns lokala leverantörer.

Räddningstjänsten

Det är du som arrangör som ansvarar för besökarens och personalens säkerhet. Det är bra att kontakta räddnings­tjänsten med frågor kring aktiviteterna. Höglandets räddningstjänst når du antingen via e-post på hoglandet@raddningstjansten.com eller via telefon
0383‑46 77 00. Du kan även besöka Höglandets räddningstjänsts hemsida Länk till annan webbplats..

Polis

Kontakta polisen vid de tillfällen trafiksituationer eller annan aktivitet kan leda till icke önskade situationer, till exempel vid komplicerade parkeringsmöjligheter, alkoholförsäljning eller vid stor publiktillströmning. Kontaktuppgifter till Polisen i Vetlanda Länk till annan webbplats..

STIM

Vid de flesta tillfällen där musik förekommer behövs ett avtal med STIM. Kostnaden beror på inträdet, publikantalet och hur musiken framförs. Besök STIM:s hemsida Länk till annan webbplats. för mer information.

Sopor

Hanteringen av sopor är arrangörens ansvar. Förbered dig genom att hyra in sopkärl och planera för sopsorteringen. Du kan hitta information om miljö och återvinning hos Njudung Energi Länk till annan webbplats..

Vetlanda kommun

Storgatan 5B

Vetlanda

long: 59.6657577 Lat: 17.9833921

Gå till toppen