Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Älgaturen runt Vetlanda

Älgaturen runt Vetlanda är en cykelrutt som Smålands Turism har tagit fram. Vill du träffa på älg är det här rundan att välja.

Tre cyklister på en grusväg i skogen.

Foto: Christopher Lanaway

Rundan startar i centrala Vetlanda. Vi beger oss snabbt ut på de små vägarna genom det småländska landskapet och ganska snart på den här turen sätts benen på prov i en rejält utmanande stigning.

I Ekekull viker rundan norrut. På höger sida kommer har vi sjön Solgen, där du kan ta dig ett dopp om vädret tillåter. Efter 30 kilometer kommer vi till Mellby kyrka från 1400-talet.

Vägen fortsätter längs med sjön och viker till slut tillbaka mot Vetlanda genom åkerlandskap och djupa smålandsskogar - med älgtorn i varje kurva. Efter 60 kilometer närmar vi oss staden igen.

Rundan kan med fördel avslutas på Forngårdens sommarcafé där det serveras våfflor och glass. Den här rundan går att korta av i byn Värne efter 27,5 kilometer. I så fall blir rundan drygt 40 kilometer lång.

Ta med din smartphone och följ rutten digitalt genom Ride with GPS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du även få tips på sevärdheter och besöksmål längs vägen.

Taggar

#barn&familj  #cykla  #natur 

Kontaktuppgifter

Smålands Turism
kommun@vetlanda.se
0383-971 00

Vetlanda, Storgatan 5B

meta fail

Smålands Turism

Storgatan 5B

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen