Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Följ med på en spännande stadsvandring

Följ med Mikaela Steinbach, arkeolog och historiker, på en spännande vandring genom Vetlanda stad som startar för 6 000 år sedan då den första lilla skaran människor vandrade uppför Emån till den plats som vi idag kallar Vetlanda.

Vetlanda torg med stadshuset i bakgrunden

Under resan kommer ni få bekanta er med bland annat de första vikingarna i Njudung och jätteskelettet i Vetlanda kyrka. Ni kommer få ta del av tragiska kärlekshistorier, spännande affärsidéer och bubblande komedier med Åsa-Nisse i spetsen. Vandringen börjar vid Kvarndammen och avslutas i natursköna Forngården.

Mikaela håller även föreläsningar om Vetlanda och Emån där man får följa de första människornas vandring upp för Emån för 6 000 år sedan fram till kyrkans framväxt och slutet av Medeltiden. I föreläsningarna ges en inblick i varför människorna valde att slå sig ned just här, hur de levde kring Emån och vilka spår av dem som vi kan se idag.

Vandringar och föreläsningar anordnas endast efter överens­kommelse med Mikaela Steinbach. De kan även hållas på engelska.

Taggar

#vandra 

Kontaktuppgifter

Stadsvandring
mikaela.steinbach@hotmail.com
070-718 13 77

Vetlanda,

meta fail

Stadsvandring

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen