Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Följ med på en spännande stadsvandring

Följ med Mikaela Steinbach, arkeolog och historiker, på en spännande vandring genom Vetlanda stad. Vandringen startar för 6 000 år sedan då den första lilla skaran människor vandrade uppför Emån till den plats som vi idag kallar Vetlanda. Du kan också få en skräddarsydd hembygdsvandring.

Mikaela Steinbach står med en käpp vid en runsten i Apoteksparken i Vetlanda

Under resan får du bland annat bekanta dig med de första vikingarna i Njudung och jätteskelettet i Vetlanda kyrka. Du får ta del av tragiska kärlekshistorier, spännande affärsidéer och bubblande komedier med Åsa-Nisse i spetsen. Vandringen börjar vid Kvarndammen och avslutas i natursköna Forngården.

Mikaela håller även föreläsningar om Vetlanda och Emån där du får följa de första människornas vandring upp för Emån för 6 000 år sedan fram till kyrkans framväxt och slutet av Medeltiden. I föreläsningarna ges en inblick i varför människorna valde att slå sig ned just här, hur de levde kring Emån och vilka spår av dem som vi kan se idag.

Vandringar och föreläsningar anordnas efter överens­kommelse med Mikaela Steinbach och passar för event, företaget eller för dig som är intresserad av lokalhistoria. De kan även hållas på engelska.

Kontakta Mikaela genom att skicka e-post till vala-arkeologi@outlook.com så kan du och Mikaela komma överens om vad just er vandring ska handla om. Vill du höra vad hon har att berätta om Vetlandas spännande historia eller vill du att hon ska prata mer om just din hembygd?

Taggar

#historia  #kultur  #vandra 

Kontaktuppgifter

Mikaela Steinbach
vala-arkeologi@outlook.com
070-718 13 77

Vetlanda,

meta fail

Mikaela Steinbach

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen