Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Gå en digital tipspromenad

Nu finns Xrundan, som är en digital tipspromenad, i Vetlanda, Kvillsfors och Landsbro. Ta med dig din mobil och ge dig ut och svara på kluriga frågor.

Xrundan

Allt du behöver för att vara med är en mobiltelefon, appen Xrundan och ett par promenadskor. Det är 14 frågor per tipsrunda, som alla kommer finnas utsatta längs med promenadsträckorna. Det finns lika många frågor för barn. Kartor över rundorna hittar du i appen.

På skyltarna finns QR-koder som du scannar av med appen i din mobil. När du scannat dyker en fråga upp som du får svara på och det kommer nya frågor varje vecka.

Stadsrundan

Stadsrundan startar vid Vetlanda biblioteks skyltfönster och går längs med järnvägen för att sedan korsa Storgatan och Nygatan. Den fortsätter sedan mot Sjukhusparken, förbi Vetlandabäcken och Stortorget och tillbaka till biblioteket via Stadshuset.

Rundan är lummig och passerar den nyrenoverade Withalaskolan, den iordningsställda Fågeldammen, den nya fritidsgården Vattenverket och lite utav kommunens offentliga konst. Rundan är 2,8 km.

Kvillsforsrundan

Kvillsforsrundan börjar i centrum, vid mataffären och går österut via skolan och den nya lekplatsen mot Nyboholm och åter via Lillån till centrum. Rundan är 3,2 km lång.

Landsbrorundan

Landsbrorundan startar i centrum, intill affären och går till att börja med längs med ån, sedan uppför en kulle och in i villakvarter, vidare tillbaka mot startpunkten. Rundan är ca 2,4 km.

Taggar

#friskvård  #natur  #nöje 

meta fail

Xrundan

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen