Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Gå en digital tipspromenad

Nu finns Xrundan, som är en digital tipspromenad, i Vetlanda, Kvillsfors och Landsbro. Ta med dig din mobil och ge dig ut och svara på kluriga frågor.

Xrundan

Allt du behöver för att vara med är en mobiltelefon, appen Xrundan och promenadskor. Det är 15 frågor per tipsrunda, som alla finns utsatta längs med promenadsträckorna. Det finns lika många frågor för barn. Kartor över rundorna hittar du i appen.

På skyltarna finns QR-koder som du scannar av med appen i din mobil. När du scannat dyker en fråga upp som du får svara på och det kommer nya frågor varje vecka. Du kan börja din runda på vilken fråga du vill och kan starta där det passar dig bäst.

Stadsrundan

Stadsrundan startar utanför Vetlanda bibliotek och går längs med järnvägen, på gång- och cykelbanan förbi Allianskyrkan och sedan ner över Storgatan, via Sjukhusparken. Sista frågan finns i södra änden av Stortorget.

Rundan är lummig och passerar den nyrenoverade Withalaskolan, den iordningsställda Fågeldammen, den nya fritidsgården Vattenverket och lite av kommunens offentliga konst. Rundan är cirka 2,8 kilometer.

Kvillsforsrundan

Kvillsforsrundan börjar i centrum, vid mataffären och går via Stationsgatan, Ringvägen via Nyboholm och på tillbakavägen går den längs med den nya lekparken och skolan till centrum. Rundan är cirka 3,2 kilometer lång.

Landsbrorundan

Landsbrorundan startar i centrum, intill affären och går via gamla järnvägen, passerar Brobygården på Östergatan vidare över Rundelsvägen ner till Fröderydsvägen och Ågatan. Sista biten går längs med ån. Rundan är cirka 2,4 kilometer.

Taggar

#friskvård  #natur  #nöje 

meta fail

Xrundan

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen