Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Gårdsbutik med fantastisk utsikt i Loaklev

Loaklev Lustgård ligger i Skirö, Smålands trädgård, med en vidunderlig utsikt över skog och odlingslandskap. På gården finns biodling, får, gäss, ankor, kaniner och höns, de flesta av lantras. Försäljning av gårdens produkter i gårdsbutiken.

Loaklevs gårdsbutik i Vetlanda kommun

Loaklev Lustgård är en liten gård med självhushåll som inriktning. De lägger stor vikt vid att bedriva både odling och djurhållning så naturligt som möjligt. Som besökare blir du oftast välkomnad av den glada vallhunden och av gårdens gäss, höns och ankor som strövar fritt och pickar i gräset. Fåren betar i hagarna med sina lamm och i blommorna och de många fruktträden surrar det frenetiskt av alla bin från gårdens bikupor. I gårdsbutiken säljer de honung, både ”vanlig” och smaksatt, marmelader, äppelmust, dressing, lammskinn och hantverk i skinn och ull med mera. Allt är producerat på gården med gårdens råvaror som bas. Vid tillgång finns även grönsaker och ägg till försäljning. Ett besök i Loaklev Lustgård är lite som att göra en resa tillbaka i tiden och uppleva hur det kunde se ut på en liten gård i Småland förr i tiden.

När vädret tillåter finns även möjligheten att ta en mysig fika på gårdens sommarcafé.

På hösten när äpplena har mognat är gårdmusteriet öppet. Då finns möjlighet att ta med egna äpplen för mustning och pastörisering.

Taggar

#djur  #fika  #gårdsbutiker  #natur 

Kontaktuppgifter

Loaklev Lustgård
loaklev@hotmail.com
0383-462 042
073-067 26 76

Vetlanda, Loaklev 7

meta fail

Loaklev Lustgård

Loaklev 7

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen