Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Gratis utställningar på Vetlanda museum

Vetlanda museum är ett konst- och kulturhistoriskt museum, som årligen arrangerar omkring tio tillfälliga utställningar inom nutida bildkonst, konsthantverk och form. Permanenta utställningar i museet fokuseras kring lokal kulturhistoria.

Vetlanda museum

Aktuell utställning

Mellan den 18 maj och 15 september kan du se Jeanette Schärings utställning Vems vatten är du? Färg och kommunikation i naturen. Läs mer om uställningen här på vetlanda.se.

Museet är öppet tisdag till söndag mellan klockan 12 och 16.

Om Vetlanda Museum

Vetlanda museum är ett kommunalt konst- och kulturhistoriskt museum med uppgift att dokumentera, vårda och berätta om Vetlandas natur- och kulturarv. Detta gör museet bland annat genom att delta i kultur- och utvecklingsprojekt och genom att ge stöd och service till organisationer, hembygdsföreningar, företag och enskilda.

Med korta beslutsvägar vill vi skapa möjligheter och vara delaktiga i kreativa möten för våra besökare och kulturvänner. Vi satsar på fri entré och kultur för alla.

Själva museibyggnaden ligger i stadsparken och är inrymt i den gamla tingsbyggnaden från 1938. I den gamla tingssalen visas årligen 10-14 tillfälliga utställningar inom nutida bildkonst, konst­hantverk och form.

I våra permanenta rum visas lokala konstnärer så som Marcus Larsson, Ludvig Frid, V.A Isaksson, David Edström, Adolf Jonsson och Karl Andersson.

Två fantastiska textila mässhakar, med brodyr som kommer från våra Njudungskyrkor, visas i ett kyrkohistoriskt rum. I rummet intill får vi försmak av våra lokala mineral­förekomster och ett av Greve Bielkes gustavianska mineralskåp visas här.

I vår entré möter man handelsboden med intressant utbud av varor och information.

Vetlanda museum har tre filialmuseer varav två sköts på entreprenad. Ädelfors Gruv- och mineralmuseum, Högarps bymuseum och Vetlanda skolmuseum.

Taggar

#design&konst&hantverk  #kultur  #museum 

Kontaktuppgifter

Vetlanda Museum
vetlanda.museum@vetlanda.se
0383-973 54

Vetlanda, Kyrkogatan 31

meta fail

Vetlanda Museum

Kyrkogatan 31

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen