Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Massor av aktiviteter i Östanå fritidsområde

Östanå fritidsområde, som ligger i utkanten av Vetlanda intill sjön Grumlan, är populärt område både för Vetlandabor och besökare, vinter som sommar.

Östanåbadet i Vetlanda

Ungefär tre kilometer sydväst om Vetlanda, ner mot sjön Grumlan, ligger ett stort och mycket populärt strövområde med värdefull och vacker natur. Området är med sin varierande natur, vatteninslaget och närheten till staden, ett mycket omtyckt ströv- och fritidsområde som används flitigt av både kommuninvånare och turister året om. I området finns även många fornlämningar av olika slag.

I den norra delen ligger en golfbana, Vetlanda GK, med såväl en 18-hålsbana som en 9-hålsbana pay and play. Söderut breder grön­området ut sig ner mot sjön Grumlans badplats där det finns en camping och fritidshusbebyggelse.

I området finns ett brett utbud av friluftsaktiviteter med golfbana, discgolfbana, fotbollsplan, tennisbanor, beachplaner för volleyboll och fotboll, boulebana, motionsspår, promenadslingor och badplats.

Sommartid läggs flera stora bryggor och en flotte ut i vattnet och soliga dagar fylls stranden av folk. Campingen hyr ut båtar och kanoter och här finns båtplatser där allmänheter kan ha sina båtar. I området finns det gott om motions- och promenadslingor som vintertid blir skidspår i varierande naturmiljö.

Taggar

#bad  #barn&familj  #camping  #kanot&kajak&båt  #sport 

Kontaktuppgifter

Vetlanda kommun
kommun@vetlanda.se
0383-971 00

Vetlanda,

meta fail

Vetlanda kommun

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen