Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Småland in i evigheten

Var beredd. Från Stortorget i Vetlanda rakt ut i evigheten. Och då är det på ett bra sätt. Den här cykelrutten som Smålands Turism tagit fram erbjuder extra allt och mycket fika.

Två cyklister på en landsväg framför ett öppet fält i skogen.

Foto: Alexander C Svensson

Vi rullar genom skog och över fält, vi passerar röda stugor, fantastisk natur och stenmurar. Redan efter ett par mil finner vi Skirö, hjärtat i Smålands trädgård. Här finns, om man vågar sig på en liten avstickare på grus, Wallby Säteri. God öl, god mat och en magisk utsikt. Här går också bra att sova över och ta sig ett bad i Skirösjön, om benen tröttnat redan här.

På slingriga och kuperade vägar letar vi oss sedan mot Virserum och vidare mot Stenberga, där lanthandeln bjuder såväl på lokalproducerad glass som espresso om maskinen är varm. Strax efter Stenberga möter du dig själva Vägarna korsar helt enkelt varandra och vi trampar vidare på turens andra loop. Snart rullar vi in i Korsberga, där vi finner Vänhems Café och Vandrarhem. Här finns allt gott du kan önskar dig - och en minigolfbana om du önskar addera ytterligare en utmaning till ritten. Nu är vi snart tillbaka. Ska man summera den här turen så är den lilla vägen, med den lilla trafiken och de stora upplevelserna en bra sammanfattning.

Ta med din smartphone och följ rutten digitalt genom Ride with GPS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du även få tips på sevärdheter och besöksmål längs vägen.

Taggar

#barn&familj  #cykla  #natur 

Kontaktuppgifter

Smålands Turism
kommun@vetlanda.se
0383-971 00

Vetlanda, Storgatan 5B

meta fail

Smålands Turism

Storgatan 5B

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen