Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Sporta, lek och gymma i Skede aktivitetspark

Gillar du att beachsport eller trivs med att hänga på gymmet? Vill du spela fotboll eller testa balans och tricks på cykeln? Eller är du på jakt efter en rejäl lekplats och möjligheter att grilla? Då ska du ta dig till Skede.

Barn cyklar i aktivitetsparken i Skede

En pumptrack, en cykelbana för alla åldrar att öva balans och lära sig nya färdigheter, är bara en av de många aktiviteterna i den stora parken i Skede.

Skede aktivitetspark är en 15 000 kvadratmeter stor yta som rymmer en mängd olika möjligheter av aktiviteter. Här finns en lekplats med bland annat klättersten, sandlådehus, rutschkanor, gungor och linbana. På området finns också en gräsplan för fotboll och frisbeegolf som omgärdas en en cykel- och promenadstig.

På en grusad cykelbana, så kallad pumptrack, kan du testa din balans och lära dig nya trick med din cykel. Banan är lämplig för alla åldrar och färdighetsnivåer.

En beachsandplan finns för fot-, hand-, volley- och basketboll. Planens storlek är godkänd för tävling i beachsport. Det finns även tre banor för boule. Utrustning som bollar och mål finns att låna på plats.

För dig som vill styrketräna finns ett utegym med 16 stationer. Det finns även en grillplats med bänkar runt om.

Från aktivitetsparken leder en cirka 450 meter lång naturstig mot badplatsen i Solgenån, som ligger vid hembygds­parken mitt i Skede. Här finns nyrenoverade toaletter, varav en är handikapp­anpassad.

Parkering finns vid förskolan, vid Hällarydsvägen. Ingång till aktivitets­parken nås via Parkstigen, norr om parkeringen i riktning mot Myntvägen/Värne.

Taggar

#barn&familj  #cykla  #friskvård  #hälsa  #sport 

Kontaktuppgifter

Skede sockenförening
072-717 46 11

Vetlanda,

meta fail

Skede sockenförening

F5FF+5P

Skede

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen