Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Vandra i skog och mark

I och omkring Vetlanda finns vandringsleder med olika längd. Alla leder ger dig fina natur- och kulturupplevelser till fots.

Vandra i Vetlanda kommun

Till rundorna finns en karta med vägbeskrivning och presentation av sevärda platser som du passerar. Du kan hämta dessa på Vetlanda kontaktcenter.

Hälsans Stig Pdf, 338 kB, öppnas i nytt fönster.

Fem kilometer - Start Vetlanda Torg och runt hela Kvarndammsområdet och längs bäckstråket tillbaks till torget. Tid en timme.

Illharjenrundan Pdf, 7 MB, öppnas i nytt fönster.

2,7 kilometer - Start i Vetlanda. Tillgänglig vandringsled även för rullstolsburna och barnvagn. Leden går genom Illharjens naturreservat och utefter Emån. Tid en timme.

Historisk vandring Pdf, 6 MB, öppnas i nytt fönster.

3,1 kilometer - Start i Vetlanda. Följ med på en historisk vandring i Vetlanda stad - från det medeltida bysamhället till den moderna handelsstaden. Tid en timme.

Vetlandarundan Pdf, 6 MB, öppnas i nytt fönster.

27 kilometer - Start Östanå vid Korpstugan. En natur- och kulturhistorisk vandring i Emådalen och Vetlandas omnejd. Det finns möjlighet att dela sträckan i kortare etapper. Tid tre till fyra timmar.

Klockesjön

Tio kilometer - Start Ramoa äventyrsbyn. Runt Klockesjön är det en varierad terräng med odlingslandskap och skogar. Den idylliska kyrkbyn Ramkvilla ligger som en pärla där sjöarna Örken och Klockesjön möts. Tid två timmar.

Höglandsleden Pdf, 966 kB, öppnas i nytt fönster.

Höglandsleden är en del av Smålandsleden Länk till annan webbplats.. Hela höglandsleden är på totalt 44 mil och 14,2 mil av leden ligger i Vetlanda kommun. Leden bjuder vandraren på blandade upplevelser från ren vildmark till levande landsbygd. Du kan göra stopp längs leden och ta en kopp kaffe i något av landsbygdscaféerna och övernattnings­möjligheter finns i vindskydd, stugor och herrgård.

Karta med beskrivning över sträckan som ligger i Vetlanda kommun, finns att hämta på Vetlanda kontaktcenter. Du kan även ladda ner dem här:

Taggar

#vandra 

meta fail

Vetlanda kommun

Storgatan 5B

Vetlanda

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Gå till toppen