Lyssna
Vetlanda
Lyssna

Tanka miljövänligt

Du kan ladda din elbil kostnadsfritt på flera platser i Vetlanda och fler laddstolpar kommer att placeras ut den närmaste tiden. Vi räknar med att det ska finnas biogas­produktion i Vetlanda omkring år 2020.

Laddning för elbilar:

Laddningen i Vetlanda är kostnadsfri. Beräknad laddningstid för en normalbil är fyra till fem timmar.

Ladda din bil på Gladans parkering

Laddaren är ansluten till Park+Charge system. Du behöver en tagg för att öppna, starta och avsluta laddningen. Taggen kan du under dagtid låna i stadshusets reception. Alternativt beställer du en egen tagg för laddning och får tillgång till laddstolpen dygnets alla timmar och systemets övriga laddstationer.

Utveckling av laddinfrastruktur i Vetlanda kommun

Vetlanda kommun kommer investera i fler laddstolpar via ett projekt. Ytterligare fem laddstolpar i Vetlanda tätort och varsin i Korsberga, Ramkvilla, Kvillsfors, Ekenässjön, Myresjö och Landsbro kommer sättas upp.

Tankställe för fordonsgas

I dagsläget finns det ingen möjlighet att tanka biogas i Vetlanda, men enligt beräkning ska det finnas en biogasproduktion i Vetlanda omkring år 2020.

Närmaste tankställe där det är möjligt att tanka biogas finns i Nässjö, Sävsjö och Växjö. På Fordonsgas finner du mer information om övriga tankställen i Sverige.