Musikcaféserien - Kv. Arken

Information om evenemanget

Missionskyrkan, Missionsgatan 6

Kontrasternas trio – med förkärlek för det melankoliska, det drömska, det hudnära. Men som inte heller räds att spela upp till dans. Skånetrio med traditionell klezmer såväl som nyskrivna, egna kompositioner i sin repertoar.

KV.Arken på en lastkaj.

Kv. Arken bildades hösten 2017 och har tagit sitt namn efter kvarteret de bor och rör sig kring i Malmö. De gjorde stor succé vid debuten på festivalen Klezmer Queens i Göteborg och Stockholm 2017. Alla tre medlemmarna skriver och arrangerar sin egen musik på var sitt håll och fyller Arken med originalkompositioner och traditionell klezmer.

Om de medverkande

Annika Jessen, klarinett, har spelat klezmer från och till under 20 års tid. Hon är bland annat medlem i klezmerbandet Tummel, som under årens lopp glatt en stor publik.

Elina Nygren, viola, har sin fasta hemvist i stråkkvartetten Vindla och experimentella popbandet Cure-a-phobia. Båda dessa konstellationer har rönt stora framgångar i Sverige såväl som utomlands.

Anna Thorstensson, cello, spelar allt från barock till rock och är en flitigt turnerande musiker; bl a med Louisa Lyne och di Yiddishe Kapelye, Giovannikvartetten, Systerskapa och kvartetten Sexton Strängar.

Läs mer om Kv.Arken. Länk till annan webbplats.

Abonnemang och biljetter

Konserten ingår i Musikcaféserien som sträcker sig fram till och med maj 2023. Serien består av totalt sju konserter som du tar del av genom att köpa ett abonnemang för 600 kronor. Köper du två så betalar du 300 kronor för det andra abonnemanget.

Abonnemang finns att köpa på Vetlanda bibliotek mellan den 5 och 10 september. Betala via swish eller med kontanter. Du kan även köpa abonnemang vid konserterna i Missionskyrkan, men då gäller endast swish. Kassan öppnar klockan 18.

Ett begränsat antal enstaka biljetter finns på nortic.se.

Köp biljett på Nortic Länk till annan webbplats.

Vetlanda stråkförening

Vid samtliga konserter möts publiken av ungdomar och föräldrar från Vetlanda stråkförening. De står även för kaffeserveringen. Njut av fikat och stötta samtidigt föreningen med en liten slant!

Alltid förband från musikskolan

Från klockan 18.30 spelar duktiga elever med lärare från Musikskolan.

Övriga programmet för musikcaféet

Emil Jonason och Peter Friis Johansson - klarinett och flygel, 8 maj

Kontakt

Smålands Musik och Teater Länk till annan webbplats., Vetlanda Stråkförening och Vetlanda kommun
Telefon: 0383-974 58
E-post: annmari.forsberg@vetlanda.se