Ibrahim Mohamad föreläser: Jag har väl inga fördomar!?

Information om evenemanget

Ädelfors folkhögskola, Kunskapens väg 3, Holsbybrunn

Den 30 september kommer Ibrahim Mohamad till Ädelfors folkhögskola för att föreläsa om fördomar.

Ibrahim Mohamad

Vad handlar fördomar om och hur påverkar våra fördomar oss när vi ska fatta beslut i vardagen? Vad är "omedvetna fördomar"? Ibrahim Mohamad pratar om hur vi kan granska våra egna fördomar, för sådana kan vi vara säkra på att vi har, hur vi påverkas av brist på tillhörighet och vad vi kan göra för att agera mindre fördomsfullt. Han beskriver “Värme & Kompetens-modellen” som visar hur vi kategoriserar människor utifrån personlighet och kompetens. Föreläsningen berör även ämnet mångfald; när mångfald kan vara en styrka och när det leder till subgrupper och konflikter och vilka faktorer som styr huruvida mångfald blir en styrka eller en utmaning. Det är också lätt att glömma att mångfald handlar om så mycket mer än etnicitet och kön!

Ibrahim Mohamad är utbildare och föreläsare. Han pratar om tillit, mångfald, arbetsmiljö och samhällsutmaningar. Genom att använda forskning tillsammans med egna erfarenheter och undvika "de enkla sanningarna" ges deltagarna möjlighet att själva ta tag i utmaningarna och skapa förändring. Ibrahim samarbetar med allt ifrån kommuner och landsting till skolor, privata företag och ideella organisationer.

Om föreläsningen

Föreläsningen är en del av en föreläsningsserie på Ädelfors folkhögskola hösten 2022. Anmäl ditt deltagande hos Ädelfors folkhögskola Länk till annan webbplats. eller mejla namn, personnummer och telefonnummer till sara.vinterdag@adelfors.nu. Du kan också ringa telefon 0383 571 46.

Inträde

  • Hela föreläsningsserien, 500 kronor
  • Hela föreläsningsserien plus luncher, 1 500 kronor
  • Enstaka föreläsning, 100 kronor
  • Enstaka föreläsning och lunch, 200 kronor