Introduce a Girl to Engineering Day

Information om evenemanget

Njudung Energi, Upplandavägen 16, Vetlanda

Den 31 mars går årets upplaga av "Introduce a Girl to Engineering Day" eller "IGEday" av stapeln. Njudung Energi i Vetlanda bjuder in tjejer mellan 13 och 19 år till att besöka dem och testa att vara ingenjörer för en dag!

Kollage med bilder på tjejer som testar teknik. Texten IGEday 31 mars 2023 står på kollaget.

På Njudung Energi får du träffa Anna, Jeanette, Emma, Jessica, Emilia och Alon som jobbar som ingenjörer och projektledare inom bredband, elnät, fjärrvärme, vatten och avlopp samt miljö och återvinning. Ni kommer få se praktiska exempel på hur de jobbar för samhällsnytta och hållbarhet.

IGEday är ett event skapat av Stiftelsen Womengineer, som jobbar för att få teknikbranschen mer jämställd. IGEday finns för att peppa unga tjejer att våga välja en karriärväg inom teknik och för att informera dem om vad det innebär att jobba som ingenjör.

Anmäl dig på IGEdays hemsida. Länk till annan webbplats.