Bengt Åke Åkerlund - måleriutställning

Information om evenemanget

Vetlanda Museum, Kyrkogatan 31, Vetlanda

En minnesutställning med måleri av konstnären Bengt Åke Åkerlund.

Målning med två gula hus, en stege och fem gula cirklar mot en rosa-lila bakgrund. En signatur med namnet Åkerlund i ena hörnet.

Bengt Åke Åkerlund var under en stor del av sitt liv bosatt och verksam som både konstnär och präst i Vetlanda kommun. Målningarna som visas på Vetlanda Museum är ett urval av de 155 målningar som vid hans bortgång hittades i hans ateljé i hans lägenhet i Vetlanda.

Bengt Åkes måleri är ett tidlöst sökande och experimenterande med färg och form. I hans målningar går det att hitta spår av östgötaslätten, influenser från jazzen och kompositioner, så exakt avvägda och konsekventa, att en återkommande stämning infinner och upprepar sig utan att det för den delen bli tråkigt, snarare tvärtom.

Museet är öppet tisdag till söndag. Alltid fri entré!

Kontakt

Vetlanda Museum
Telefon: 0383‑973 54
E-post: vetlanda.museum@vetlanda.se