Woven DNA - Utställning med textilkonst av Sofia Hagström Møller

Information om evenemanget

Vetlanda Museum, Kyrkogatan 31, Vetlanda

Sofia Hagström Møller är uppväxt i Vetlanda och tog sin masterexamen vid the Danish Design School år 2007. Hon har därefter främst arbetat med vävd konst, både för utställningar såväl som skräddarsydda utsmyckningar i offentliga utrymmen och kommersiella miljöer både i Danmark och internationellt.

Person iklädd röda gummistövlar som håller upp ett stort rosa textilkonstverk framför sig.

Fotograf: Martin Yam Möller

Denna utställning med Sofia Hagström Møllers textila konstverk sammanväver berättelser om inspiration och bearbetning, funktion och symbolik, såväl som dåtid, nutid och framtid. Genom det valda arbetet undersöker Hagström Møller rötterna till skandinavisk textildesign och hyllar det arv som amerikansk vävning delar med dessa traditioner. Genom att översätta sin mormors mönster genom den digitala teknik som fanns tillgänglig för henne vid University of Wisconsin-Madison, överskrider Hagström Møllers arbete språket och reser genom tid och rum.

Museet är öppet tisdag till söndag. Alltid fri entré!

Kontakt

Vetlanda Museum
Telefon: 0383‑973 54
E-post: vetlanda.museum@vetlanda.se