Musikcaféserien - En enkel visa

Information om evenemanget

Missionskyrkan, Vetlanda

De vackraste visorna är oftast de enklaste – finurliga, filosofiska och fina att lyssna på. I En enkel visa bjuder sångaren Olle Persson och gitarristen Mats Bergström på musik signerad bland annat Olle Adolphson och Emil Sjögren och texter av Lars Forssell och Lennart Hellsing.

Två män framför en ljus bakgrund. Ena mannen har armarna i kors, den andra håller i en gitarr.

Barytonen Olle Persson tillhör sedan många år de mest efterfrågade och engagerade svenska sångsolisterna i sin genre. Med en ovanligt bred repertoar, både inom opera- och konsertrepertoaren, har han framträtt på de flesta betydande scener i Norden. Därtill har han ofta engagerats för uruppföranden och nyare repertoar, som till exempel i uppmärksammade Ålevangeliet med Folkoperan 2022.

Gitarristen Mats Bergström hörs ofta som ackompanjatör till de främsta sångarna eller som gränsöverskridande solist och ensemblemusiker. Han har gästat bland andra BBC Symphony Orchestra och Kungliga Filharmonikerna och dessutom gjort en serie skivor med Georg Riedel på temat Sånger utan ord och ett album med Olle Adolphsons musik för gitarr.

Duon Persson och Bergström har tidigare framfört Schuberts sångcykel Die schöne Müllerin både i Sverige och utomlands.

Köp biljett på Nortic Länk till annan webbplats.

Medverkande

Olle Persson

Mats Bergström

Abonnemang och biljetter

Konserten ingår i Musikcaféserien som sträcker sig fram till och med maj 2023. Serien består av totalt sju konserter som du tar del av genom att köpa ett abonnemang för 600 kronor. Köper du två så betalar du 300 kronor för det andra abonnemanget.

Abonnemang finns att köpa på Vetlanda bibliotek mellan den 4 och 11 september. Du kan även köpa abonnemang vid konserterna i Missionskyrkan, men då gäller endast Swish. Kassan öppnar klockan 18.

Vetlanda stråkförening

Vid konserterna hälsar ungdomar och föräldrar från Vetlanda Stråkförening er välkomna. De står även för kaffeserveringen. Njut av fikat samtidigt som du stöttar föreningen med en liten slant!

Vetlanda kulturskola

Konserterna börjar alltid förband från kulturskolan.

Från klockan 18.30 spelar duktiga elever med lärare från kulturskolan.

Övriga programmet för musikcaféet

2024

6 maj, Vivaldis årstider

Kontakt

Smålands Musik och Teater Länk till annan webbplats., Vetlanda Stråkförening och Vetlanda kommun
Telefon: 0383-974 58
E-post: johanna.andersson2@vetlanda.se