Musikcaféserien - Landgren och Lundgren

Information om evenemanget

Missionskyrkan, Vetlanda

Nils ”Nisse” Landgren och Jan Lundgren är två stjärnor från den svenska jazzscenen med otaliga succéer i bagaget. Nu turnerar trombonisten och pianisten i Musik­caféserien med låtar från det gemensamma albumet Kristallen, en musikalisk diamant med kammarjazz, folkviseblues och godbitar ur The Great American songbook.

Två leende män lutar sig mot en blå vägg.

Med låtar från sitt album målar duon Nisse Landgren och Jan Lundgren en lugn och behaglig plats där musiken får flöda fritt. Folkvisor från Värmland möter legendariska jazzmelodier från den traditionella amerikanska scenen och egna pianokompositioner flätas samman med hits av The Beatles. Resultatet blir en unik upplevelse och jazz i sin renaste form.

Om de medverkande

Trombonisten Nils ”Nisse” Landgren och pianisten Jan Lundgren är två av Sveriges främsta jazzmusiker och har rönt stora framgångar på scen. Nisse Landgren prisades 2016 med medaljen Litteris et Artibus för sina insatser och Jan Lundgren är konstnärlig ledare för de två festivalerna Ystad Sweden Jazz Festival och danska Jazzhus Montmartre. De båda är dessutom ledamöter i Kungl. Musikaliska Akademin. 2020 släppte de albumet Kristallen tillsammans.

Köp biljett på Nortic Länk till annan webbplats.

Medverkande

Nils Landgren

Jan Lundgren

Abonnemang och biljetter

Konserten ingår i Musikcaféserien som sträcker sig fram till och med maj 2023. Serien består av totalt sju konserter som du tar del av genom att köpa ett abonnemang för 600 kronor. Köper du två så betalar du 300 kronor för det andra abonnemanget.

Abonnemang finns att köpa på Vetlanda bibliotek mellan den 4 och 11 september. Du kan även köpa abonnemang vid konserterna i Missionskyrkan, men då gäller endast Swish. Kassan öppnar klockan 18.

Vetlanda stråkförening

Vid konserterna hälsar ungdomar och föräldrar från Vetlanda Stråkförening er välkomna. De står även för kaffeserveringen. Njut av fikat samtidigt som du stöttar föreningen med en liten slant!

Vetlanda kulturskola

Konserterna börjar alltid förband från kulturskolan.

Från klockan 18.30 spelar duktiga elever med lärare från kulturskolan.

Övriga programmet för musikcaféet

2023

13 november, Fransk kärlek rostar aldrig

2024

5 februari, Lelo Nika och Mattias Rodrick
4 mars, Bengan Janson solo
8 april, En enkel visa
6 maj, Vivaldis årstider

Kontakt

Smålands Musik och Teater Länk till annan webbplats., Vetlanda Stråkförening och Vetlanda kommun
Telefon: 0383-974 58
E-post: annmari.forsberg@vetlanda.se