Musikcaféserien - Lelo Nika och Mattias Rodrick

Information om evenemanget

Missionskyrkan, Vetlanda

Ackordeonisten Lelo Nika och cellisten Mattias Rodrick möts i ett enastående samspel i gränslandet mellan folkmusik, klassisk kammarmusik och improvisationsmusik. Nu bjuder de på en repertoar av nya kompositioner för cello och ackordeon samt egna, unika tolkningar av välkända stycken och melodier.

Två finklädda män med ett dragspel och en cello i famnen,

Under 2017 arbetade Lelo och Mattias tillsammans för första gången i Förklädd Gud på Folkoperan. Där påbörjade duon det samarbete som nu visas i en konsertturné genom Musikcaféserien.

Lelo Nika är en av världens främsta ackordeonister och spelar regelbundet med symfoniorkestrar i och utanför Sverige. Lelo fick sitt första dragspel när han var fem år och växte upp i en familj känd för att låta den romska musiken gå i arv genom generationerna. Han brinner för att både bevara och utveckla de musikaliska traditioner som han kommer från, liksom att komponera ny musik.

Cellisten Mattias Rodrick studerade vid Musikhögskolan i Malmö och i Rochester i USA innan han tog solistdiplom från Royal College of Music i London. Han har medverkat i flera konserter som spelats på P2 i Sveriges Radio. Sedan 2015 är Mattias solocellist på Folkoperan och spelar regelbundet som solist i andra svenska orkestrar.

Köp biljett på Nortic Länk till annan webbplats.

Medverkande

Lelo Nika, ackordeon.

Mattias Rodrick, cello.

Abonnemang och biljetter

Konserten ingår i Musikcaféserien som sträcker sig fram till och med maj 2023. Serien består av totalt sju konserter som du tar del av genom att köpa ett abonnemang för 600 kronor. Köper du två så betalar du 300 kronor för det andra abonnemanget.

Abonnemang finns att köpa på Vetlanda bibliotek mellan den 4 och 11 september. Du kan även köpa abonnemang vid konserterna i Missionskyrkan, men då gäller endast Swish. Kassan öppnar klockan 18.

Vetlanda stråkförening

Vid konserterna hälsar ungdomar och föräldrar från Vetlanda Stråkförening er välkomna. De står även för kaffeserveringen. Njut av fikat samtidigt som du stöttar föreningen med en liten slant!

Vetlanda kulturskola

Konserterna börjar alltid förband från kulturskolan.

Från klockan 18.30 spelar duktiga elever med lärare från kulturskolan.

Övriga programmet för musikcaféet

2024

4 mars, Bengan Janson solo
8 april, En enkel visa
6 maj, Vivaldis årstider

Kontakt

Smålands Musik och Teater Länk till annan webbplats., Vetlanda Stråkförening och Vetlanda kommun
Telefon: 0383-974 58
E-post: annmari.forsberg@vetlanda.se