Höstauktion i Eckerda missions­hus

Information om evenemanget

Eckerda missionshus, Eckerda 1, Vetlanda

Den 2 december tänder vi kaminer och adventsljusstakar i vårt numera byggnads­minnes­märkta missionshus. Det är återigen dags för traditions­enlig höst­auktion i Eckerda, och alla hälsas varmt välkomna!

Eckerda missionshus står omgivet av snö och det lyser i fönstren.

Auktionen är en väletablerad tradition i Eckerda. Bland utropen märks hembakt, hempysslat, och inte minst våra goda hemystade ostkakor! Förutom auktionen så blir det fika och lotterier.

Eckerda missionshus byggdes 1909 och är ett av Jönköpings läns bäst bevarade missionhus. Av den anledningen blev huset byggnadsminne under sommaren 2023, invigt av landshövding Helena Jonsson. Intresseföreningen för Eckerda missionshus är en så kallad lokalhållande förening som även fungerar som "byförening" för Eckerda, en liten by strax norr om Vetlanda.

Arrangör

Intresseföreningen för Eckerda missionshus.

Biljettinformation

Fri entré.