Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Allmän förskola

Allmän förskola är frivillig och gratis och följer skolans läsårstider. Här får ditt barn gå från och med den 1 september det år barnet fyller tre år.

Den kostnadsfria allmänna förskolan innebär att man går i förskola 15 timmar per vecka under grundskolans läsår. Om skolan har lov så har allmän förskola också lov.

Timmarna förläggs på antingen för- eller eftermiddag, tre timmar per dag. Tiden bestäms av respektive förskola efter samråd med vårdnadshavare och efter förskolans förutsättningar. Lunch serveras inte.

Ansök om allmän förskola via Dexterlänk till annan webbplats. Skriv i kommentarsfältet att du önskar allmän förskola. Allmän förskola finns inte inom pedagogisk omsorg. Om du bara vill ha allmän förskola får du ansöka till en förskola.

Du som redan har ditt barn på förskola eller i pedagogisk omsorg

Om du är vårdnadshavare till ett barn som är 3–5 år och redan har plats på förskola eller i pedagogisk omsorg så har du två möjligheter.

Alternativ 1

Du kan välja att bara ha kostnadsfri allmän förskola. Kontakta barn- och utbildningskansliet för att ändra.

Alternativ 2

Du kan behålla din barnomsorgsplats. Då fungerar allt som det gjort innan, men du får en lägre avgift under september-maj. Du har alltså samma schema som tidigare och kan även ha ditt barn på förskolan eller inom den pedagogiska omsorgen under skolloven.

För alternativ 2 får du betala avgift hela året, men under september till maj minskar vi avgiften med de 15 timmar/vecka som motsvarar allmän förskola. Om du bara nyttjar upp till 15 timmar/vecka får du däremot ingen räkning alls september-maj.

Under juni, juli och augusti betalar du som väljer alternativ 2 full avgift.

Kontakt

Madelene Sverker

Madelene Sverker

Administratör
BU Kansliet, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-972 82
madelene.sverker@vetlanda.se

Telefontid:

  • Tisdag klockan 8–12
  • Onsdag klockan 13–15.30
  • Torsdag klockan 13–15.30

Senast uppdaterad 2017-08-22

Synpunkt Vetlanda