Vetlanda
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Ansök, byt eller säg upp plats

Är det dags att välja barnomsorg? Du söker plats för ditt barn i förskola eller pedagogisk omsorg här på webben. Ansök i god tid, tidigast sex månader i förväg. Det underlättar vår planering och möjligheten för dig att få plats på den förskola/pedagogisk omsorg du önskar.

När du ansöker om barnomsorg i Dexterlänk till annan webbplats väljer du vilken förskola eller pedagogisk omsorg du vill att ditt barn ska ha plats vid. Du kan ange tre olika önskemål. Hälsa gärna på i de olika verksamheterna du är intresserad av innan du gör ditt val.

Om du och din familj är på väg att flytta till Vetlanda kan ni ansöka om plats redan innan ni flyttat hit.

Erbjudande om plats

Du får ett erbjudande om plats vid en förskola eller pedagogisk omsorg senast sex veckor innan barnet ska börja. Du tackar ja till platsen genom att underteckna och returnera erbjudandet. Oavsett om du tackar ja eller nej, är det viktigt att vi får in det undertecknade platserbjudandet.

När du har tackat ja till platsen, blir du kontaktad av den verksamhet där ditt barn ska gå. Du ombeds samtidigt att lämna ett grundschema och din inkomst via Dexterlänk till annan webbplats. Inloggningsuppgifter får du tillsammans med platserbjudandet. Du ska även lägga in ditt schema i Vklasslänk till annan webbplats.

Syskon har förtur

Huvudregeln är att plats fördelas efter ansökningsdatum. Ett nytt syskon går före i barnomsorgskön för att få plats på samma förskola eller pedagogisk omsorg som det äldre syskonet. Barn i behov av särskilt stöd för sin utveckling har också förtur.

Inskolning

Den första tiden på förskola och pedagogisk omsorg kallar vi inskolning. Den är viktig både för dig, ditt barn och de som ska ansvara för ditt barn. Inskolningen tar upp till två veckor. Under inskolningen behöver du räkna med att tillbringa en del tid tillsammans med ditt barn i den nya miljön, särskilt i början.

Inskolningen räknas som placeringstid så ange datumet när du vill börja inskolningen som önskat placeringsdatum när du ansöker. Du betalar avgift även för inskolningen.

Byta plats

Om du av någon anledning vill byta förskola eller pedagogisk omsorg gör du en ny ansökan via Dexterlänk till annan webbplats. Du har då förtur till ledig plats.

Säga upp plats

Om du inte längre vill ha kvar din plats inom förskola eller pedagogisk omsorg måste du säga upp platsen via Dexterlänk till annan webbplats.

Uppsägningstiden är två månader och räknas från den dag din uppsägning kommit in till oss. Du betalar avgift under uppsägningstiden.

Kontakt

Madelene Sverker

Madelene Sverker

Administratör
BU Kansliet, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-972 82
madelene.sverker@vetlanda.se

Telefontid:

  • Tisdag klockan 8–12
  • Onsdag klockan 13–15.30
  • Torsdag klockan 13–15.30

Senast uppdaterad 2017-08-22

Synpunkt Vetlanda