Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Maten i skolan

God näringsrik mat är en förutsättning för att kunna prestera bra i skolan. Vi arbetar aktivt i våra skolor för att både maten och måltidsvanorna ska vara så bra som möjligt.

För att maten i skolan ska vara så bra som möjligt strävar vi efter så kort varmhållningstid som möjligt. All mat är näringsberäknad och uppfyller näringsrekommendationerna samt är omväxlande och tillagad av råvaror av hög kvalitet.

Vi försöker alltid erbjuda två alternativa rätter. Varje dag serveras dessutom en salladsbuffé med minst fyra olika sallader utifrån säsong.

Mer om hur vi jobbar för att göra mat och måltidsvanor så bra som möjligt kan du läsa i våra riktlinjer för bra mat i förskolan och skolanPDF.

Elever i grundskolan och gymnasieskola i Vetlanda kommun äter skollunch utan kostnad. Har ditt barn behov av specialkost ska du fylla i en blankett för ansökan om specialkostPDF.

Aktuella matsedlar

På din skolas webbplats kan du läsa aktuell matsedel.

Prova skolmaten!

Du vet väl om att du som förälder kan besöka ditt barns skolrestaurang och testa vår goda skolmat helt gratis?

Skriv ut kupongenPDF här på webbplatsen och besök ditt barn i skolan, var med under lunchen och se hur det fungerar. Efter måltiden har vi en mycket enkel enkät som vi önskar att du fyller i eftersom vi gärna vill få en uppfattning om vad du tycker om skolmaten, miljön och servicen.

Kontakt

Lena Ottosson

Lena Ottosson

Kostchef
Måltidsservice, Kommunledningsförvaltning
Telefon: 0383-972 50, 070-375 35 49
Lena.Ottosson@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-05-17

Synpunkt Vetlanda