Vetlanda
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Vklass - närvaro och frånvaro på förskolan

Det är du som vårdnadshavare som ansvarar för att lägga in ditt barns schematider, göra tillfälliga ändringar och i övrigt se till att hålla schemat uppdaterat och aktuellt.

Ditt grundschema måste du lägga in på två ställen, i Dexter och Vklass. Om du ändrar grundschemat permanent måste du ändra på båda ställena.

  • Grundschemat i Dexter ligger till grund för din faktura.
  • Schemat i Vklass visar barnets faktiska närvaro. Här gör du tillfälliga ändringar.

Du kan också meddela i Vklass vem som hämtar barnet om det är någon annan än vårdnadshavaren.

Komma tidigt eller sluta sent?

Ändringar som innebär att barnet lämnas före klockan 7.00 eller hämtas efter 17.00, behöver meddelas till förskolan i så god tid som möjligt så att det finns tillräckligt med personal på plats. Är du sent ute, slå en signal för säkerhets skull.

Sjukanmälan

Sjukanmälan görs via Vklass. Gör en frånvaroanmälan på Vklass senast klockan 8.00 samma dag/de dagar ditt barn är hemma. Vet du från början att barnet kommer vara borta flera dagar kan du fylla i det direkt. Då kan vi planera rätt antal matportioner och rätt bemanning.

Med hänsyn till PuL (personuppgiftslagen) ska du inte skriva orsaken till frånvaron eller sjukdom i Vklass. Vissa sjukdomar kan vara bra att vi känner till på förskolan, till exempel om ditt barn har magsjuka, vattkoppor, ögoninflammation, löss eller annat som lätt smittar. I dessa fall ber vi dig skicka ett sms eller ringa och tala om det.

Meddela även när ditt barn kommer tillbaka till förskolan efter sjukdom, senast dagen innan.

Kontakt

Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset
574 80 Vetlanda

Telefon: 0383-972 77
utbildning@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-08-29

Synpunkt Vetlanda