Vetlanda
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Musikskola

Vi på musikskolan tycker att musik är toppen. Det vill vi att våra elever också ska tycka. Därför kan du välja mellan flera olika instrument, ensembler och sång.

Elever från Vetlanda musikskola

Över 700 elever deltar varje år i vår sång- och musikundervisning. Vi har ett antal orkestrar och ensembler som ger konserter och medverkar i många olika sammanhang. Lena Philipsson och även Putte Nelson, känd från TVs Så ska det låta och Körslaget, började sina karriärer här.

Musikskolans undervisning är öppen för alla elever i årskurs två och upp till och med gymnasiet i Vetlanda kommun. Vi erbjuder de flesta instrument och solosång. I årskurs två presenterar vi instrument och informerar om vår verksamhet för barn och föräldrar.

Som elev på musikskolan står du och ditt instrument i centrum. Undervisningen sker i din egen takt och du jämförs bara med dig själv. Våra pedagoger finns för att förmedla sina kunskaper till dig. Musikskolans lärare åker ut till kommunens olika skolor och undervisar om minst tre elever spelar för samma lärare. Det finns också möjlighet att ha lektionerna i musikskolans lokaler i Folkets Hus i Vetlanda.

Mer information hittar du på musikskolans webbplatslänk till annan webbplats.

Kontakt

Leif Pettersson

Rektor
Grundskoleområde, Barn och Utbildning
leif.pettersson@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-10-19

Synpunkt Vetlanda