Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Skolmat

God näringsrik mat är en förutsättning för att kunna prestera bra i skolan. Vi arbetar aktivt i våra skolor för att både maten och måltidsvanorna ska vara så bra som möjligt.

För att maten i skolan ska vara så bra som möjligt strävar vi efter så kort varmhållningstid som möjligt. All mat är näringsberäknad och uppfyller näringsrekommendationerna samt är omväxlande och tillagad av råvaror av hög kvalitet.

Elever i grundskolan och gymnasieskola i Vetlanda kommun äter skollunch utan kostnad.

Matsedlar

Vi försöker alltid erbjuda två alternativa rätter. Varje dag serveras dessutom en salladsbuffé med minst fyra olika sallader utifrån säsong.

Matsedlar finns i Vklass.

Vårdnadshavare får prova skolmaten

Du vet väl om att du som vårdnadshavare kan besöka ditt barns skolrestaurang och testa vår goda skolmat helt gratis?

Skriv ut kupongenöppnas i nytt fönster här på webbplatsen och besök ditt barn i skolan, var med under lunchen och se hur det fungerar. Efter måltiden har vi en mycket enkel enkät som vi önskar att du fyller i eftersom vi gärna vill få en uppfattning om vad du tycker om skolmaten, miljön och servicen.

Specialkost

Specialkost till barn/elever erbjuds av framför allt medicinska skäl. Utbudet av kost grundar sig på skollagens krav på näringsriktiga måltider samt resurser inom måltidsverksamheten.

Har ditt barn behov av specialkost ska du som vårdnadshavare fylla i ansökan om specialkostöppnas i nytt fönster. För att få specialkost ska barnet/eleven äta samma specialkost i hemmet.

Specialkost av medicinska skäl

Vid ansökan om specialkost av medicinska skäl bör ett intyg från läkare eller dietist finnas bifogat. Medicinska skäl kan vara till exempel glutenintolerans, laktosintolerans, diabetes eller allergier mot vissa livsmedel som till exempel komjölksprotein, ägg, fisk, soja etcetera.

Specialkost av icke medicinska skäl

Vi erbjuder lakto-ovo-vegetarisk kost, det vill säga vegetarisk kost som inkluderar mjölk och ägg. Vi erbjuder också kost utan fläskkött, nötkött, blodmat och inälvsmat. Vi erbjuder inte halalkost, koshermat, inte heller kost som utgår från till exempel ekologiskt odlad mat, närproducerad mat eller olika dieter.