Vetlanda
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Elektroniska leverantörsfakturor

Vetlanda kommun hanterar cirka 60 000 leverantörsfakturor varje år. Att göra hanteringen snabb och säker är därför viktigt. Alla parter tjänar på elektroniska fakturor — kommunen, leverantören och miljön.

Vetlanda kommun erbjuder idag tre olika möjligheter att skicka elektroniska fakturor, EDI-fakturor enligt SFTI fulltextfaktura, Sve-faktura samt fakturaregistrering på webben. Du som leverantör väljer lösning beroende på hur många fakturor du skickar och hur många av företagets kunder som vill ha elektroniska fakturor.

Fulltextfaktura

Fulltextfakturan enligt SFTI är en lösning för de större leverantörerna med avancerade affärssystem. Ta kontakt med Annelie Petersson på kommunens ekonomikontor om du vill skicka fulltextfakturor till kommunen.

Sve-faktura

Vetlanda kommun har idag samarbete med InExchange för Sve-fakturor genom en så kallad fakturaskrivare. Fakturaskrivaren "fångar" informationen som affärssystemet skickar till en skrivare och istället för att skriva ut fakturan på papper så görs den om till en elektronisk fil som skickas till kommunen. Fakturaskrivaren kan användas tillsammans med alla fakturerings-/affärssystem som kan skriva ut fakturor och är därför lämplig även för mindre leverantörer. Sve-faktura kostar 99 kronor i månaden. Kontakta InExchange om du vill använda Sve-faktura.

Det finns även affärssystem som kan skapa och skicka Sve-fakturor utan att använda en fakturaskrivare. Om du som leverantör idag klarar att skapa och skicka en Sve-faktura utan fakturaskrivare har kommunen en transportprofil. För att komma igång med transportprofilen kontakta Annelie Petersson på kommunens ekonomikontor.

Fakturaregistrering på webben eller via e-post

En lämplig lösning för leverantörer som skickar få fakturor är att registrera dem direkt på webben eller e-posta dem på fil.  För att registrera fakturor på webben, gå vi länken ”Fakturaregistrering på webbenlänk till annan webbplats” för att komma igång. Ska fakturan mejlas som fil så är det två fil-format som fungerar, antingen pdf eller tif. Filen ska då bifogas ett mejl, inte klistras in, och skickas till faktura@vetlanda.se”.

Kontakt

Annelie Petersson

Ekonomihandläggare
Ekonomikontor, Kommunledningsförvaltning
Telefon: 0383-971 04
annelie.p@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2016-12-08

Synpunkt Vetlanda