Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Fiske och båtplats

I Vetlanda kommun finns det goda möjligheter till fiske. Tänk på att du behöver fiskekort. Flytväst kan du låna av oss. Har du båt finns möjlighet till båtplats i Östanå.

Fiskekort

I kommunen finns fiskarter som abborre, gädda, gös och i vissa strömmande vatten finns även möjlighet att fiska öring och regnbåge.

Fiskekort krävs som regel i alla fiskevatten. Vad som gäller för olika fiskevårdsområden hittar du i fiskeguidenöppnas i nytt fönster. Här hittar du adresser till fiskekort-, fiskeredskapsförsäljare och båtuthyrare. Ungdomar får ofta fiska gratis – dock är både åldersgränsen och andra villkor för fritt fiske olika inom olika fiskeområden.

Flytvästar

​Flytväst kan du låna gratis hos Höglandets räddningstjänst. Kontakta Räddningstjänsten via telefon 0383-46 77 08 eller besök brandstationen på Lilla Nygatan i Vetlanda.

Båtplatser i Östanå

Kommunen har 164 båtplatser i Östanå fritidsområde som du kan hyra på årsbasis. Hyresavgiften per båtplats är 1 000 kronor.

Båtplatserna är tillgängliga från det att bryggorna är på plats (läggs i under veckorna 19 och 20) och till dess att bryggorna tas upp. Du måste ta upp din båt senast slutet av vecka 41.

Inga båtar får ligga kvar på stranden efter 15 juni. De forslas bort på båtägarens bekostnad.

Det är inte tillåtet att förtöja båtar längs stranden. Båtar som hittas förtöjda på annans båtplats eller på annan plats, låses fast till dess vitesbelopp på 500 kronor betalats.

Frågor?

Kontakta Mats Källqvist, mats.kallqvist@vetlanda.se, telefon 0383-974 09.

Djupkartor