Jubileumsgalan 2022

Priser är utdelade i kategorierna: Årets företagare, Årets butik, Årets turismpris, Årets nytänkare, Årets tillväxtföretag, Årets nyföretagare och Vänliga Vetlandas hederspris.

29 april gick årets näringslivsgala – under namnet Jubileumsgalan – av stapeln. Bubbel och mingel inledde galan och fortsatte med middag och underhållning. Konferencier för aftonen var Pernilla Friberg och underhållningen bestod av Cover Funkers, Jessica Taylor, Rebecca Lundin, Anette Andersson, Jonas Hernborg, Calle Nilsson och Pontus Lundin. Sussie Ohlssons kök stod för mat och service.

Priser delades ut i sju olika kategorier: Årets företagare, Årets butik, Årets turismpris, Årets nytänkare, Årets tillväxtföretag, Årets nyföretagare och Vänliga Vetlandas hederspris. Tre företag hade blivit nominerade i varje kategori förutom i Årets nyföretagare och Vänliga Vetlandas hederspris. De vinnarna blev presenterade på plats under galan utan föregående nomineringsprocess.

4future UF och vinnaren av årets lärare Jönköpings Län 2020 Malin Svensson uppmärksammades också på scenen.

Kinga mottar pris på scenen

Årets företagare: Kinga Johansson

Årets vinnare representerar och är en förebild för mycket gott entreprenörskap i Vetlanda kommun.
Med stor entusiasm, en härlig känsla och en vinnande personlighet har företagaren skapat en verksamhet som fortsätter att imponera stort. I utmanande tider expanderar verksamheterna på viktiga platser för Vetlandas attraktivitet.

Ständig tillväxt, fortsatt expansion och moderna marknadsföringsåtgärder formar professionaliteten i hennes verksamhet och personal. Ja, du ser till att en del av Pippi Långstrumps värld även finns i Vetlanda.

En enig jury är mycket stolt över att få presentera årets företagare i Vetlanda 2022 - Kinga Johansson.

Tre tjejer från Dressman tar emot pris på scen

Årets butik: Dressmann

Kundens favorit i kategorin Årets butik 2022 är Dressmann i Vetlanda.

Men en hög servicegrad och en trogen kundkrets möter de kunniga butikssäljarna varje dag Vetlandas och grannkommunernas herrar med ett leende.

Med generösa öppettider kan unga, vuxna och äldre herrar uppdatera sina garderober med nya moderna inköp för alla tillfällen, både vardag och fest.

Dressmann, en given mötesplats mitt i Vetlanda centrum!

Ägarna av Greenroom kramar om varandra när de tar emot pris på scen

Årets turismpris: Restaurang Greenroom

Med entreprenörskap och glädje i fokus välkomnar de sina gäster till god mat och en inspirerande mötesplats.

Med ett öppet sinne och nya idéer har de snabbt utvecklat varsamheten till en plats man gärna kommer tillbaka till.

Med ett förstklassigt värdskap serverar de sina gäster en härlig matupplevelse i en vacker miljö.
GRATTIS – Malin och Mija, två vänner som med en gemensam vision bestämde sig 2021 att driva restaurang Greenroom.

Ägarna till trakt tar emot blommor och presentkort på scen

Årets nytänkare: Trakt - Sandra och Mattias Sälleteg

Årets nytänkare i Vetlanda kommun har satsat i utmanande tider. De har utvecklat sin verksamhet på platsen där de bor som i dag drivs av fjärde generationen. Genom att utöka sin verksamhet med det starkt växande konceptet uddaboende så har man öppnat upp för, och hittat nya kundsegment. Genom sitt nytänkande har de stärkt både sitt eget erbjudande och bidrar till att utveckla besöksnäringen och destinationen Vetlanda i stort.

Martin tar emot blommor på scenen

Årets tillväxtföretag: Martin Danielssons Åkeri

Starkt fokus på arbetsglädje, engagemang och pålitlighet samt kontinuerliga investeringar i personalens kompetens och verksamhetens arbetsredskap, förverkligar ambitionen att växa i lagom takt med bibehållen kvalité, valet av årets tillväxtföretag i Vetlanda blir därför tydligt och logistikiskt.. ursäkta, logiskt.

Ann-Kristin tar emot diplom och blommor på scen

Årets nyföretagare: Gamla Mejeriet i Karlstorp

Med mod, känsla och stor passion har årets nyföretagare 2022 gett ett gammalt mejeri nytt liv! Genom hårt arbete och unik kompetens har ägarna satt Karlstorp på kartan.
Kombinationen möbelverkstad, antikhandel, boende, café och restaurangverksamhet har skapat ett populärt besöksmål som ligger beläget i en vacker miljö på småländska landsbygden.
Företaget har också samverkat med andra lokala entreprenörer och är därmed också ett lysande exempel på hur man skapar en levande landsbygd!

Joakim Henriksson tar emot diplom och blommor på scen

Vänliga Vetlandas hederspris: Joakim Henriksson

Du är en ledare med driv och stort hjärta för ditt lokalsamhälle. Som deltidsbrandman i Farstorp och med ett stort engagemang för ditt Stenberga, är du med och tar din omgivning framåt. Som företagsledare är du ansiktet utåt för OBOS Sverige, står för vikten av förankring i traditionen och är länken mellan produktion och ledning. På den nationella arenan är du en viktig pjäs för bostadsutveckling i hela landet. Du är inte bara som företagsledare, utan som person, en viktig ambassadör för Vänliga Vetlanda.