Kvarndammens Bed & Breakfast har fått nya ägare

Vinprovningar och mycket annat spännande väntar när Kvarndammens Bed & Breakfast fått nya ägare. Planerna är att driva det i samma anda som tidigare men med en del mindre förändringar.

Angelika Bergelin framför Kvarndammens Bed & Breakfast

Angelika Bergelin har tagit över Kvarndammens Bed & Breakfast och har mycket planer för året.

I en naturskön och historisk miljö ligger Kvarndammens Bed & Breakfast och där har det legat sedan 1996. Det har varit Angelika Bergelins arbetsplats sedan i höstas där hon arbetet tillsammans med Veronica Malmberg som drivit det i många år.

– Jag är medicinsk massageterapeut och har drivit eget i sju år. Jag har hyrt en lokal i gamla Stickanområdet men framtiden för Stickan var osäker. En dag träffade jag på Veronica som jag känner sedan tidigare och frågade om hon ville få i gång ett samarbete. Sedan dess har jag hjälp till med verksamheten samtidigt som jag fortsatt med min massage som jag flyttade till en lokal där, berättar hon.

Tackade ja till att ta över verksamheten

Men för några månader sedan förändrades livet för Veronica och hon bestämde sig för att hon ville göra något annat och frågade då om Angelika kunde tänka sig att ta över Kvarndammens Bed & Breakfast.

– Även om det var tråkigt att inte få arbeta med Veronica längre så tackade jag ja direkt, jag älskar det här stället. Jag pratade med min familj och de tyckte att det var en bra idé så vi bestämde oss för att tacka ja till erbjudandet, berättar hon.

Angelika ska till största del driva det på egen hand då hennes man Pär och dottern Diana har andra jobb, men de ska hoppa in och stötta upp så mycket de bara kan.

Kvarndammens B&B består i dag av tre byggnader och sammanlagt 15 rum. Här bor många så kallade “långliggare” som egentligen bor på annan ort men som arbetar i Vetlanda, men också en hel del turister från världens alla hörn. Även byggnaden Ybelsborg, som tidigare var ett bryggeri drivs nu av Angelika Bergelin. Lokalen hyrs ofta ut till bröllopsfester och andra evenemang.

– Jag älskar det här området för att det är så vackert och för att det har en så rik historia. Vi har lite planer på att sätta upp lite information i de olika husen om dess historia och området runt omkring, säger hon.

De och familjen har mycket att göra den kommande tiden.

– Vi ska bland annat uppdatera rummen lite och fixa i trädgårdarna inför sommaren, säger Angelika.
Husen ligger i en väldigt vacker miljö.

Vetlandabäcken ringlar runt husen

Husen ligger i en väldigt vacker miljö.

Vinprovningar

De ska också försöka ta fram ett spapaket med övernattning och behandlingar.

– Det är något som vi vill kunna erbjuda våra gäster. Vi vill att de ska kunna komma hit till en lugn och avslappnad miljö och få en härlig behandling, säger Angelika.

Dottern Diana är också utbildad sommelier och till sommaren blir det vinprovningar på Kvarndammens B&B.

– Vi har väldigt mycket planer och det finns mycket vi vill göra, sen får vi se hur mycket vi kommer hinner med i år. Just nu ser jag i alla fall fram emot att komma i gång ordentligt och jag hoppas såklart att gästerna hittar hit, säger Angelika.

Garvaregården från baksidan

Garvaregården.