Lyxboende mitt ute i skogen

I de djupa skogarna utanför Holsbybrunn finns Trakt Forest Hotel. Här kan du bo i en skogssvit högt över marken med utsikt över den orörda skogen. Redan nu öppnar bokningen för sommaren 2022.

Hotellsviter på pelare i skogen

Trakt Forest Hotel ligger vackert beläget mitt i skogen.

Trakt Forest Hotel drivs av Sandra och Mattias Sälleteg. I flera år har de planerat för hotellet som öppnar till sommaren. Skogshotellet eller skogssviterna som de också kallas är hus på 31 kvadratmeter, helt gjorda i trä. Husen står på pelare i stål vilket gör att det nästan ser ut som att de svävar högt ovanför marken. I varje hus finns stora fönster med utsikt över den vackra naturen. Här kommer du kunna sitta framför en värmande brasa och titta ut på skogens alla djur som går förbi. Sviterna är ritade av arkitekten Gert Wingårdh.

Tre av fem sviter är nästan klara och du kan redan nu boka dem inför sommaren.

– Vi bygger fortfarande på de sista två sviterna men vi tror att de kommer stå klara lagom till juli när semestrarna börjar, säger Sandra Sälleteg.

Designad trästol vid en kamin med utsikt över skogen

Vacker utsikt från hotellsviten.

Det har varit flera år av hårt arbete och planering men nu har deras dröm om att driva ett skogshotell på platsen som tillhört familjen i generationer snart blivit verklighet. Nu hoppas Sandra och Mattias bara att gästerna ska hitta ut till Holsbybrunn.

– Vi tror att det kan ta ett tag att få gästerna att komma hit, i alla fall de utländska gästerna, så vi kommer behöva arbeta en del med vår marknadsföring. Men förhoppningen är såklart att vi får in bokningar, säger Sandra.

Öppnar upp för middagar

Under sommaren har paret drivit Skogskaféet, som ligger ett par hundra meter från skogssviterna, i ett stort timmerhus. Efter sommaren har kaféet fått ett nytt namn, nämligen Traktköket och är numera restaurangen för de gäster som bor i skogssviterna.

– Vi kommer troligtvis inte ha öppet där på samma sätt som vi hade i somras, men det kanske blir på ett annat sätt, berättar Sandra.

Det finns chans för dig att prova den goda maten i Traktköket redan under hösten och vintern, då är det öppet för middagar och julbord.

– Vi tar emot gruppbokningar. Så du kan ta med dig dina kollegor eller vänner och komma hit och äta en god höstmiddag. I december ska vi ha julbord här, berättar Sandra.

På menyn finns soppa på höstens råvaror med nötkött eller viltkött och tillbehör som ostpaj, sallad, hummus, ostbricka, hembakat bröd och surdegsknäcke.

Lite senare kan du komma och njuta av en stor julbuffé med hemlagade rätter på lokala råvaror. På bordet finns allt från köttbullar på deras eget herefordkött, hemgjord rödbetssallad, rödkålssallad, grönkålssoppa till ägghalvor av ägg från Granstorp.