Nu öppnar Cake Queen i Vetlanda

Annelie Karlsson har tagit med sitt företag Cake Queen och flyttat från Eksjö till Vetlanda. Nu är hon redo att ta emot både gamla och nya kunder i den nyrenoverade gårdsbyggnaden där hon har både butik och bageri.

Annelie Karlsson skär upp en tårta i sitt bageri

Annelie Karlsson har nu startat upp sin verksamhet i Vetlanda och hoppas att båda nya och gamla kunder ska hitta dit.

Annelie Karlsson är född och uppvuxen i Vetlanda men flyttade senare till Eksjö där hon bodde i 17 år. Under sin tid i Eksjö förverkligade hon sin dröm om att börja baka på heltid och startade företaget Cake Queen år 2014 där konceptet var att hon bakade kakor och tårtor på beställning. Hon öppnade också en butik i centrala Eksjö år 2017, där drev hon sin verksamhet fram till 2021.

Men för lite mer än en månad sedan sa hon adjö till lokalen i Eksjö.

– Det var såklart jobbigt att lämna kunderna men jag har många kunder från Vetlanda sedan tidigare. Det var till och med sorgligt att städa i lokalen en sista gång, jag har många fina minnen därifrån, säger Annelie.

Hon har länge haft tankar på att flytta tillbaka till Vetlanda för att komma närmare sin familj, sen träffade hon dessutom kärleken som bodde på en gård utanför Vetlanda och det avgjorde saken.

Köpte ett torp

Hon hittade ett gammalt torp med en ekonomibyggnad som låg ute till försäljning bara några kilometer från gården där hennes sambo bodde och där Annelie nu också själv bor. Hon bestämde sig för att köpa det. Torpet har renoverats om till ett boningshus som Annelie har hyrt ut medan ekonomibyggnaden nu är hennes nya butik och bageri.

– Vi blåste ut allt i ekonomibyggnaden. När vi började renoveringen hade huset inget riktigt golv, det fanns inget avlopp och inget vatten. Men på bara sju månader gjorde vi om den till en livsmedelslokal. Det har varit mycket jobb men nu är vi helt klara, säger Annelie.

Butiken ligger cirka tre kilometer utanför Vetlanda, i Åkerslund. Här finns en stor tomt och utrymme för ett café i framtiden. Men innan det blir aktuellt vill Annelie hinna landa i den nya lokalen och känna efter vad som går hem hos Vetlandaborna.

Annelie har redan börjat jobba igen och tar emot beställningar.

– På fredag ska jag ha en mindre invigning i butiken men med längre öppettider så att så många som möjligt kan komma hit och köpa med sig gott fika hem under dagen, berättar hon.

Annelie ser ljust på framtiden och hoppas att hon ska bli välkomnad av Vetlandaborna och att de ska hitta ut till hennes butik på landet.