Nu startar försäljningen av kedjehus på Himlabackarna

Är du sugen på ett nytt hus? Eksjöhus bostad AB planerar att bygga 22 kedjehus på Himlabackarna. Mäklarhuset i Vetlanda har fått uppdraget att sälja bostadsrätterna och snart är det dags för säljstart.

Två personer står framför en vägg med prospekt

Mäklarna Albin Sköld och Filip Ekman ser fram emot säljstarten av kedjehusen på Himlabackarna.

I det naturnära området Himlabackarna blir det alltså 22 helt nya kedjehus i två plan, på 115 kvadratmeter med fem rum och kök. Husen kommer ha en carport och trädgården blir mellan 200 till 300 kvadratmeter stor. Området där villorna ska byggas ligger söder om Värnevägen, alltså på höger sida när du kommer från rondellen vid Nydalaområdet. Här finns närhet till stad, natur och förskola.

Kedjehus i olika beige färgtoner

Mäklarna Albin Sköld och Filip Ekman ser fram emot säljstarten av kedjehusen på Himlabackarna.

Kontaktades av Eksjöhus

Mäklarhuset i Vetlanda ansvarar för försäljningen som startar inom de närmaste veckorna.

– Vi blev kontaktade av Eksjöhus som frågade om vi kunde ta ha hand om försäljningen och det nappade vi såklart på. Det känns jätteroligt att vi fick det här uppdraget, säger Henrik Åhlund, kontorschef och ägare av Mäklarhuset.

Men det kan dröja ett tag innan husen börjar byggas.

– Omkring 75 procent behöver vara sålda innan byggnationen kan påbörjas. Men vi tror inte att det kommer bli några svårigheter. Det är ett attraktivt område och ett väldigt prisvärt boende. Det är dyrt att bygga nytt i dag, prisbilden i Vetlanda har ökat och många ser nog fördelen med att kedjehusen säljs till ett fast pris, säger Henrik.

– Sen passar husen väldigt bra till barnfamiljer eller par och det är en stor fördel att det finns en förskola i området, säger mäklaren Albin Sköld.

Husen kommer kosta mellan 1,9 till 2,4 miljoner kronor beroende på storleken på tomten. Det är bostadsrätter vilket betyder att du också betalar en månadsavgift.

Går försäljningen bra finns det planer på att även bygga åtta enplanshus i området.