Vänliga Vetlandas adventspoddare 2021

Under advent bjuder Vänliga Vetlanda-podden på lyssning genom ”Advents­poddarna”. Varje söndag i advent släpper vi ett nytt avsnitt där kända och okända personer med Vetlanda­anknytning delar med sig av sina personliga historier.

Här får du höra Vetlandabornas berättelser som berör, engagerar, får dig att dra på smil­banden eller fälla en tår. Du hittar alla avsnitt på Soundcloud, Spotify, Podcaster eller där du brukar lyssna på poddar.

Vänliga Vetlanda-podden släpptes för första gången den 5 december 2018. Podden produceras av Vetlanda kommun. Vill du tipsa om en semester- eller adventspoddare? Hör av dig med ett mejl till kommun@vetlanda.se.

Advents­poddar 2021

Här ser du vilka personer som medverkade i advents­poddarna 2021.

28 november 2021: Sara Waldmann

Sara Waldmanns liv vändes upp och ner när hon fick beskedet om att hon hade bröstcancer. Under den tuffa tiden hjälpte kärleken till träningen henne att tackla den jobbiga situationen hon befann sig i.

5 december 2021: Dennis Källerteg

Dennis Källerteg är ultralöparen som sprungit 40 mil med ett inflammerat knä. Vägen till att klara de längre distanserna har varit både lång och krokig men Dennis gav inte upp och i dag är ett maraton ingen större utmaning för honom.

12 december 2021: Mija Strid

Efter många år valde Mija Strid att lägga batongen på hyllan och sadla om till restaurangägare. Hon vågade satsa och lever i dag drömmen hon från början inte ens visste att hon hade.

19 december 2021: Martin Trofast

När olyckan är framme är Martin Trofast snabbt på plats i sin roll som insatsledare för räddningstjänsten. Han har sett mycket som få nog vill se, så hur gör han för att släppa det när han kommer hem och hur påverkar det honom?