Vänliga Vetlandas adventspoddare 2022

Under advent bjuder Vänliga Vetlanda-podden på lyssning genom ”Advents­poddarna”. Varje söndag i advent släpper vi ett nytt avsnitt där kända och okända personer med Vetlanda­anknytning delar med sig av sina personliga historier.

Här får du höra Vetlandabornas berättelser som berör, engagerar, får dig att dra på smil­banden eller fälla en tår. Du hittar alla avsnitt på Soundcloud, Spotify, Podcaster eller där du brukar lyssna på poddar.

Vänliga Vetlanda-podden släpptes för första gången den 5 december 2018. Podden produceras av Vetlanda kommun. Vill du tipsa om en semester- eller adventspoddare? Hör av dig med ett mejl till kommun@vetlanda.se.

Advents­poddar 2022

Här ser du vilka personer som medverkade i advents­poddarna 2022.

27 november 2022: Stefan Lundin

Pappas rullbandspelare väckte teknikintresset hos den då nioåriga Stefan. Musiken fanns alltid närvarande på Skördegränd 5 och redan i tonåren drog Stefan och han kompisar igång Pleasure Nöjesproduktion. Stefan har besökt i stort sett alla hörn av vårt avlånga land och arbetat med princip alla kända svenska artister. Du får höra om när Lill-Babs borrade in sin näsa i Stefans svettiga scendräkt i en alldeles för lång kram, om familjens andningshål i Kolboda utanför Kalmar, men även om sorgen över att ha förlorat sin bästa vän och om kärleken till Vetlanda. 

4 december 2022: Kenth Hultqvist

Kenths historia börjar på Wilhelm Petris väg och avslutas med Vetlandas Bandyklubbs SM-guld 1986. Han placerar dig som lyssnare på första parkett i bandyns finrum. Men det handlar inte bara om otaliga meriter och utmärkelser, som till exempel hans fyra VM-guld och fem SM-guld som spelare och ledare. Den här historien handlar om vägen dit och närheten till de människor som verkligen gjort intryck och präglat Kenth. Vi får också en inblick i hans fotbollskarriär och dessutom berättar Kenth kort om vad bandylag kan råka ut för i Ryssland.

11 december 2022: Joel Steinbach

Den 23 september 2021 är en svart dag. Den dag då Joel förlorar sin älskade son William i en trafikolycka. En tragisk olycka som krävde tre unga killars alldeles för tidiga bortgång. Livet vände där och då, från en ljus framtidstro till totalt mörker och bottenlös sorg. Den här historien handlar om en pappas oändliga saknad efter sin son, kärleken till familjen som finns kvar och hur jäkla svårt det är att leva efter att någon man älskar dör. 

18 december 2022: Åsa Lilieqwisth

När Åsa var 37 år bestämde hon sig. Hon skulle bli polis. Ett yrke som alla har en åsikt om. Du får höra om hur det är att börja studera vid den åldern med små barn i hemmet, hur viktig familjen är och hur det är att leva i en småstad där många känner till att man är polis. Åsa berättar om händelser i livet som gjort att hon är den hon är idag och om kollegors betydelse i svåra situationer.