Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Sommarjobb

Varje sommar har du möjlighet att vikariera inom någon av kommunens många spännande verksamheter. Sommaren 2017 har vi cirka 500 vikarier. Det finns även möjlighet till praktik.

Sommarpryo på en förskola i Vetlanda.

Du som går i årskurs nio kan få en praktikplats på någon av våra förskolor.

Vikarier inom vård och omsorg

Vård- och omsorgsförvaltningen söker varje sommar vikarier inom funktionshinder, psykiatri och äldreomsorg. För att arbeta inom vård och omsorg måste du ha fyllt 18 år.

Att arbeta med människor med olika behov är ett omväxlande, självständigt och stimulerande arbete. Du ger omvårdnad, stöd och service till de människor som har lagstadgad rätt till insatser.

Vikarier inom socialförvaltningen

Socialförvaltningen behöver sommarvikarier i boendeverksamheterna för ensamkommande barn och unga. Du arbetar nära ungdomarna och är till stöd och hjälp i deras vardag. Vetlanda kommun har tagit emot ensamkommande barn och unga sedan 2011. Det finns nu ett 60-tal ungdomar i åldern 15-20 år i våra boenden och i utslussverksamheten. För att arbeta med ensamkommande barn måste du ha fyllt 22 år och ha körkort.

Vikarier inom kök

När du vikarierar inom måltidsservice får du arbeta i ett kök som är välutrustat för de portioner som ska hanteras och tillagas. Nästan all mat lagas från grunden och vi har en väl anpassad matsedel för kundgruppen. Vi ser inte bara maten som viktig utan hela måltidsupplevelsen. Måltidsservice lagar mat till bland annat äldreboenden, förskolor och skolor.

Feriepraktik

För dig som går i årskurs 1 och 2 på gymnasiet finns möjlighet att ansöka om feriepraktik inom kommunens verksamheter. Under 2017 gäller följande tre perioder: vecka 25-27, 28-30 eller 31-33.

Feriepraktiken innebär upp till åtta timmar per dag under max tre veckor och du tjänar 65 kronor per timme.

Sista ansökningsdag 2017 var den 24 april.

Begränsat antal platser

Kommunen har ett begränsat antal platser. Skulle vi få fler ansökningar än vad vi har platser, kommer praktikplatserna lottas ut bland de sökande. Om du blir en av dem som får en feriepraktikplats kommer du att kontaktas för ytterligare information. Om du ansöker om en plats och får ett annat sommarjobb ber vi dig kontakta oss så snart som möjligt och avanmäler din ansökan!

För att kunna ansöka om feriepraktik behöver du vara folkbokförd i Vetlanda kommun samt ha uppehållstillstånd i Sverige.

Starta eget i sommar

Under sommaren 2017 genomför Vetlanda kommun en entreprenörskola, genom UngDrivelänk till annan webbplats. Satsningen genomförs i samverkan med Region Jönköpings län och de närliggande kommunerna på Höglandet. Upp till sju ungdomar från Vetlanda erbjuds utbildning och stöd att driva eget företag under några veckor sommaren 2017. Utbildningen genomförs i Nässjö och du får reseersättning i samband med utbildningen.

Sommarpryo

Vetlanda kommun erbjuder samtliga ungdomar som avslutar årskurs nio möjlighet att ansöka om upp till tre veckors sommarpryo. Alla elever som slutar årskurs nio får ett brev hem med information och ansökningsblanketter.

Kontakt

Annika Synnes Lindberg

Coach
Vuxensektion, Socialförvaltning
Telefon: 0383-966 24
annika.s.lindberg@vetlanda.se

Annelie Albertsson

Annelie Albertsson

Områdeschef
Funktion Hemtjänst, Vård och Omsorgsförvaltning
Telefon: 0383-972 57, 072-231 20 08
Annelie.Albertsson@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-08-09

Synpunkt Vetlanda