Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Skolkurator

Söker du en ny utmaning eller funderar du på att ändra livsstil? Bli en av 2 500 medarbetare i Vetlanda kommun, som varje dag gör skillnad för andra människor. Du kommer till en kommun som växer, både företag och invånare ökar i antal. Vetlanda är den vänliga, aktiva småstaden med handel, service, ett aktivt föreningsliv och en leende landsbygd med fantastisk natur in på knuten. Vetlanda är en del av småländska höglandet och mittpunkt mellan Jönköping, Kalmar och Växjö. Det är här du har chans att växa. Som medarbetare och som människa.

Resurscentrum för elevhälsa är en central enhet som samlar majoriteten av professionerna inom elevhälsan. Uppdraget är att tillsammans med övriga personalgrupper inom skolan och gymnasieskolan skapa en positiv lärandesituation och stödja elevernas utveckling mot målen. Tjänsten är fördelad mellan två grundskolar.

Elevhälsa i Vetlanda kommun

Arbetsbeskrivning

Som skolkurator ingår du i elevhälsans tvärprofessionella team och arbetar på skol-, grupp- och individnivå utifrån en psykosocial helhetssyn. På skolnivå kan det handla om att planera och genomföra förebyggande elevhälsoarbete. På gruppnivå arbetar du med olika grupper av elever, deltar i temadagar och så vidare. Individnivån handlar bland annat om att bedöma och utreda elevers psykosociala situation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning, med ett par års erfarenhet från arbete med barn och unga. Du är trygg i din roll, ser möjligheter i tvärprofessionellt arbete och är intresserad av utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och personliga förmågor, så som personlig mognad, samarbetsförmåga, flexibilitet och noggrannhet.
Körkort och tillgång till bil är en förutsättning.

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-18
Sök jobbet här (öppnas i nytt fönster) i samarbete med Offentliga Jobb.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde den 4 september eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Verksamhetschef Ann Ljungström
Telefon: 0383-976 81, 070-634 55 61

Facklig företrädare

Annelie Ekstrand Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0383-976 73
E-postadress: annelie.ekstrand@ vetlanda.se

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.

 
Synpunkt Vetlanda