Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Behandlare missbruk/ beroende samt VINR

Det känns bra att vara viktig.
I Vetlanda kommun har vi arbeten som är meningsfulla - vi har Sveriges viktigaste jobb. Vi tar hand om människor. Här vill vi ge dig möjlighet att göra ett bra jobb. Vi vill att du ska trivas, utvecklas och känna att du gör skillnad för andra. Välkommen att bli en av oss i Vetlanda kommun, välkommen att känna dig viktig du också.

Nu söker vi nya medarbetare till öppenvården.

Vi söker dig som vill skapa bästa möjliga vardag för alla som kommer i kontakt med oss. Vår verksamhet ska vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Arbetet handlar om förebyggande insatser, uppsökande verksamhet och psykosocialt behandlings- och förändringsarbete. Målgruppen är personer från 18 år och uppåt med olika former av beroende och missbruksproblematik. Här ingår även att möta anhöriga och personer som har utsatts eller har utsatt någon för våld i en nära relation eller personer som har behov av samordnade insatser från flera huvudmän. Vi ser till hela familjen.
Hos oss får du positivt inställda kollegor där ni tillsammans fokuserar på hög arbetskvalitet och ett trevligt bemötande mot våra kommuninvånare. Vi arbetar nära varandra och det finns stora möjligheter till inflytande för att förbättra och utforma verksamheten. Du får en bra introduktion, kontinuerlig handledning, tillgång till erfaren mentor och stor möjlighet att utvecklas.

Arbetsbeskrivning

I arbetet som behandlare ingår rådgivning, kartläggning, samordning, motivationshöjande insatser och psykosocialt behandlings- och förändringsarbete för personer med missbruk och/eller beroende. I tjänsten igår även stöd till personer som lever i en nära relation där det förekommer olika former av våld. Arbetet med våld i nära relationer är en av huvuduppgifterna för socialförvaltningen.

För att kunna erbjuda bästa möjliga stöd arbetar vi med gemensamma och samordnade insatser. Grundtanken är att den enskildes nätverk ses som en resurs och i det dagliga arbetet sker samverkan med socialsekreterare för både vuxna och barn, psykiatrin och vårdcentralerna i Vetlanda.

I arbetsteamet pågår ett ständigt förbättringsarbete där vi tar tillvara varandras kompetenser. Vi jobbar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer.

Tjänsten kan efter dialog anpassas utifrån kompetens och erfarenhet.

Lokal överenskommelse gällande personer med riskbruk, missbruk eller beroende mellan Regionen och kommunen är undertecknad och det finns en gällande handlingsplan, arbetet bedrivs utifrån evidensbaserad praktik i linje med nationella riktlinjer.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en högskoleutbildning inom det sociala, psykosociala och behandlingspedagogiska området. Du kan även ha någon annan utbildning som är lämplig för uppdraget.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga, flexibilitet och öppenhet för nytänkande.

Du har körkort.

Erfarenhet krävs
Du är van att självständigt planera och bedriva behandlings-/ förändringsarbete gällande missbruk/beroende och har ett holistiskt, salutogent förhållningssätt. Meriterande är utbildning i MI, KBT, ÅP, ACT, R-ACT, ASI och våld i nära relationer. Du har datavana och är väl förtrogen med ärendedokumentation enligt gällande föreskrifter.


Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-18
Sök jobbet här (öppnas i nytt fönster) i samarbete med Offentliga Jobb.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Dagtid flextid, arbete kvällstid förekommer.
Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Enhetschef Pernilla Friberg
Telefon: 0383-964 47
Mobiltelefon: 072-7188495
E-postadress: pernilla.friberg@ Vetlanda.se

Facklig företrädare

socialsekreterare/ Vision Virginia Lind
Telefon: 0383-97205

Företrädare SSR Helena Norrlin
Telefon: 0383-971 46

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.

 
Synpunkt Vetlanda