Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Lärare årskurs 1-6 och hemkunskap, Norrgårdsskolan

Söker du en ny utmaning eller funderar du på att ändra livsstil? Bli en av 2 500 medarbetare i Vetlanda kommun, som varje dag gör skillnad för andra människor. Du kommer till en kommun som växer, både företag och invånare ökar i antal.
Vetlanda är den vänliga, aktiva småstaden med handel, service, ett aktivt föreningsliv och en leende landsbygd med fantastisk natur in på knuten. Vetlanda är en del av småländska höglandet och mittpunkt mellan Jönköping, Kalmar och Växjö.
Det är här du har chans att växa. Som medarbetare och som människa. Välkommen till Vetlanda!

Norrgårdsskolan ligger mellan Njudungsgymnasiet och Folkets park i centrala Vetlanda. Vi har elever från förskoleklass upp till årskurs sex. På skolan finns även ett fritidshem. Skolan är byggd 2008 och tillbyggd 2012.

Vår vision är att Lära för livet. Skolans främsta uppgift är att ta till vara och uppmuntra den kreativa förmåga och lust att lära som varje barn naturligt besitter. Vi arbetar med en plattform för lärande som genomsyrar vårt gemensamma arbete. Genom ett gemensamt erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling växer vi i vår roll som pedagoger.

Norrgårdsskolan har en anpassad och härlig lärmiljö med stora möjligheter till stimulerande undervisning både inom- och utomhus. Här möter du kollegor med öppet sinne och positiv inställning till utmaningar. Välkommen att bli en av oss!

Norrgårdsskolans hemsida

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett stimulerande och utmanande uppdrag, där du deltar i utvecklingen av skolan för att nå en hög måluppfyllelse!

Under höstterminen kommer du att undervisa i hemkunskap och övriga ämnen som du har behörighet i. Om du saknar behörighet i hemkunskap se det här som en chans att testa att undervisa i ett praktiskt ämne.

Styrdokumentet är ditt viktigaste arbetsredskap för att tillsammans med kollegor och elever planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du arbetar aktivt med att skapa goda lärmiljöer där undervisningen är varierad och anpassad utifrån elevens behov. Du skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och tillsammans med kollegor bedriver du skolutveckling.

Som lärare ska du
- se varje elev, stärka elevens tilltro till sin egen förmåga att lära och stimulera till ett livslångt lärande.
- förbereda eleven för ett liv i ett demokratiskt och mångkulturellt samhälle.
- planera och genomföra ett varierat individ- och gruppanpassat lärande utifrån styrdokumenten
- utvärdera, analysera och återkoppla
- dokumentera och bedöma utifrån styrdokumenten
- uppmuntra och skapa förutsättning för elevinflytande
- styra grupprocessen, till exempel vid konflikter i elevgruppen
- bidra till skolutveckling
- skapa och bibehålla kontakter med vårdnadshavare
- samverka med interna och externa aktörer
- hålla dig uppdaterad inom forskning och beprövad erfarenhet inom yrket.

Kvalifikationer

Du är legitimerad och har behörighet att undervisa i årskurs 1-6. Du har goda ämneskunskaper samt även goda kunskaper om pedagogiska och didaktiska metoder samt bedömning.

Du är självständig men har god förmåga att arbeta i team samt ta ansvar för såväl individuella som gemensamma arbetsuppgifter. Du är engagerad, flexibel, samarbetsinriktad och har ett positivt förhållningssätt gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Löpande rekrytering sker.

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-15
Sök jobbet här (öppnas i nytt fönster) i samarbete med Offentliga Jobb.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Ferietjänst
Tillträde efter överenskommelse, helst innan 21/8.

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Rektor Malin Stenbäck
Telefon: 0383-965 50, 072-141 13 72

Facklig företrädare

Lärarförbundets expedition
Telefon: 0383-103 31
E-postadress: lararforbundet@ vetlanda.lararforbundet.se

Ulrika Karlsson Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0383-974 90
E-postadress: ulrika.k@vetlanda.se

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.

 
Synpunkt Vetlanda