Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Socialsekreterare

Tycker du om att arbeta självständigt i enlighet med delegation och beslutade riktlinjer men ändå ha närhet till kollegor och arbetsledning? Tycker du om att arbeta med människor?

Bli en av 2 500 medarbetare i Vetlanda kommun, som varje dag gör skillnad för andra människor. Du kommer till en kommun som växer, både företag och invånare ökar i antal.
Vetlanda är den vänliga, aktiva småstaden med handel, service, ett aktivt föreningsliv och en leende landsbygd med fantastisk natur in på knuten. Vetlanda är en del av småländska höglandet och mittpunkt mellan Jönköping, Kalmar och Växjö.
Det är här du har chans att växa. Som medarbetare och som människa. Välkommen till Vetlanda!

Socialförvaltningen är indelad i Vuxensektion, Familjesektion och sektionen för ensamkommande barn samt stab. Vuxensektionen har en myndighetsenhet och en öppenvårdsenhet/Arbetsmarknadsenhet, respektive enhet har en enhetschef som arbetsledare.

Socialförvaltningen är positiv till kompetensutveckling inom ramen för uppdraget i samråd med enhetschef.

Arbetet på Socialförvaltningen påverkas av förändringar i lagstiftning och omvärld, varför en positiv flexibilitet gynnar både dig och organisationen.

Arbetsbeskrivning

Vuxensektionens myndighetsenhet arbetar med frågor rörande försörjningsstöd, riskbruk- missbruk- beroende och nya svenskar före och efter etableringen. Just nu söker vi socialsekreterare inom alla dessa områden, den gemensamma nämnaren är att försörjningsstöd hanteras av alla socialsekreterare på enheten.

Genom gruppmöten, kollegial handledning, mentorskap, behandlingskonferenser med Vuxensektionens öppenvård och handledning av extern handledare kommer du snabbt in i arbetet.
Vuxensektionen handlägger också budget och skuldrådgivning, dödsboanmälningar och våld i nära relationer som handläggs av socialsekreterare som är specialiserade inom dessa områden. Är du intresserad av att specialisera dig diskuterar vi det.

Vi utreder enligt SoL och LVM och har till vårt stöd ASI, Instrument X och MI, har du inte dessa utbildningar så får du det hos oss. Verksamhetssystemet heter ProCapita och det är meriterande om du tidigare har arbetat i systemet.

Personlig lämplighet och ett bra bemötande är av största vikt eftersom mötet med den enskilde och kollegor är oerhört viktigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, beteendevetare eller har annan relevant utbildning.
Du är flexibel och har god förmåga att samarbeta både internt och externt. Meriterande är också om du har goda datakunskaper och ser dokumentation som en viktig kvalitetssäkring i arbetet.

Körkort är ett krav.


Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-15
Sök jobbet här (öppnas i nytt fönster) i samarbete med Offentliga Jobb.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Vardagar dagtid
Snarast efter överenskommelse

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Enhetschef (VUX) Elisabet Björklund
Telefon: 0383-972 96

Facklig företrädare

socialsekreterare/ Vision Virginia Lind
Telefon: 0383-97205

Företrädare SSR Helena Norrlin
Telefon: 0383-971 46

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.

 
Synpunkt Vetlanda